• valamit
    #43
    "Fekete Pákó pedig befutott magyar médiasztár lett. Ettől bármi változott afrikában? Nem. Ettől könyebb lett az élet afrikában? Nem. Lehetne mindegyik afrikai sikeres fekete pákó? Nem..."
    Mindegyik nem, de ha már bármelyik igen, az előrelépés. Nem lehet minden ember miniszterelnök vagy képviselő egy demokráciában sem, de az adja a lényegét, hogy bármelyik lehet. Nem lehet mindenkiből sikeres vállalkozó, de vállalkozó igen, aztán már rajta (is) múlik, hogy sikeres lesz e.

    Én magyar tanárt ismerek aki tud afrikai nyelvet, meg afrikait aki 5 nyelven beszél. Az egyes volt gyarmatokon amúgy az anno adott anyaország nyelve nem full ismeretlen. Portugál gyarmatokon így a portugál vagy angolon az angol.

    "Ami segélyt kapnak fegyverre költik.
    Am isegélyt kapnak élelmsizer formájában, a hadsereg vagy a milicisták már a határon elkobozzák és megeszik maguk. A rászorultaknak csak a segélyek 10%a jut el."
    Fegyver azért kell nekik, mert könnyen megdőlhetnek ezek az országok. Ami meg a rászorultak megsegítését illeti, interneten keresztül közvetlen a lakosságot lehetne célozni és nem kellene közé az állam. Van már ma is ilyen mikrohitel program, ami lőn nagyon sikeres is.

    "Ezek alapján miből gondolod hogy a te laptopodat majd nem a félkatonai szervezetek fogják használni. Még ha szét is osztod a népnek, olyan hamar elveszik tölük hogy még az autód füstje sem fog szétoszalni..."
    Mondjuk abból, hogy katonai célra nem biztos, hogy sok haszna lenne, ha lenne egyáltalán, pláne nem milliós nagyságrendben.