• assdf
    #13
    1,"Etiópiának. Negroponte több más országot is igyekszik meggyőzni, hogy Pakisztánt, illetve Afganisztánt támogassák hasonló beruházással"
    -Nincs élelmiszer,nincs viz, nincs infrastruktúra, nincs mezőgazdaság, nincs ipar, nincs egészségügy.
    Most aztán majd kurvajól fejlődni fognak mert legalább van 100 dolláros laptopjuk...

    2,az éhező szegény országokon nem laptoppal lehet segiteni, hanem mezőgazdasági gépekkel, vetési technikákkal és vetőmaggal. "valamit" te is elfelejted azt az alapigazságot amit pedig kb 5.-ben bioszból tanitanak miszerint: létfentartás-->fajfentartás--> minden más többi.
    És ehhez még csak messzire sem kell menni elég megnézni a romákat. A roma gyerekek azért gyengék az iskolában mert roppant nehéz körülmények közül jönnek (etc szülői háttér...) és mert éhesek! Márpedig éhesen senkisem tud sem tanulni sem dolgozni. Sőt ha éhes akkor majd elmegy lopni a boltba és a laptop is csak akkor fogja érdekelni ha el tudja adni és vehet belőle kaját... Nagy igazságok ezek, balga aki azt hiszi hogy majd ezekben az afrikai országokban máshogy lesz.
    Persze ha egy gyereknek tele a gyomra, akkor ihat tiszta vizet amikor csak akar, akkor majd elkezd gondolkodni a tanuláson ismeretszerzésen stb. De addig...

    3,
    Ebben már csak az lesz a végső poén hogyha egyszer tényleg "felfejlődnek" akkor majd a számtech cégek kiköltöznek oda mert ott olcsón két dolláros havi bérért lehet dolgoztatni mi meg mehetünk a munkanélkülibe.