A cikkel ellentetben az angolok nagyon is jol ataltak a metrikus mertekrendszerre.
1. "Pub"-ok: lehet kerni sort deciben is. En evek ota itt elek es majdnem minden nap be szoktam ugrani vhova egy egy kavera + egy narancslere. Ha a narancslet ki tudjak szolgalni deciliterben akkor feltetelezem, hogy a sort is. Nem mellesleg en nem emlekszem meg egyetlen olyan helyre sem ahol emiatt furcsan neztek volna ram, pedig parszor bejartam mar az orszagot.
2. Tej: a tejes flakonok hol literben, hol pintben vannak meretezve, de legtobszor mindket mertekrendszerben ra van irva. Egyebkent eppen most jovok vasarlasbol es vettem tejet is :-P ez speciel 2 literes es rajta van az is, hogy 3.52 pint. De makom volt, mert a szemetest nem vittem ki, abban pl. egy olyan van amelyik 2 literes es nincs rajta feltuntetve a pint.
3. Tomeg mertekegyseg: hat en meg az eletben nem lattam angolszaszban feltuntetve se gyumolcsot, se zoldseget. (ettol persze meg nem biztos, hogy nincs)
4. Hosszusag: metrikus. Az asztalostol a vasesztergalyosig, a tetofedotol a komuvesig mindenki ezt hasznalja, meg az is aki iskolaban meg nem tanulta.
5. Sebesseg: az autokban fel van tuntetve mindket rendszerben.
6. Tavolsag: na itt vannak a gondok. Sehol sincsen metrikusban feltuntetve.
A maganvelemenyem, hogy Günter Verheugen vagy kapott egy szep nyaralot vagy elment a maradek esze is, hogy a celvonal elott dobott egy 180'-os fordulatot. Meggyozodesem, hogy ez sokkal nagyobb ellenallast es bizonytalansagot fog kivaltani az emberekben.
Nem mellesleg Anglia magasrol tesz az EU-ra. Csak azert lepett be, hogy az exportjara redukalja a vamot es a cegei elterjedjenek Europaban amelyek persze itt adoznak.