• Darth Sith
    #15
    "Ugyanakkor még túl korai más licencbüntetésekről beszélni. Mi azonban mindent meg fogunk tenni, hogy a gyakorlatba ültessük át a határozatot"
    azaz még több pénzt lehúzni tőlük a saját zsebükbe..

    "arra fogja sarkallni a cégeket, magát a Microsoftot is, hogy még jobb termékekekel és szolgáltatásokkal jelenjenek meg az európai piacon"
    ha még jobb, még több termékét jelenteti meg a piacon, vagy jobbá akarja tenni az oprendszerét, kapásból kivetetik belőle, mert hogy visszaél a helyzetével. Hogyan alakítson valamit jobbá, ha a saját programjait nem integrálhatja bele? Nem kötelező megvenni. Miért nem tehet egy cég, a saját oprendszerébe azt amit akar?..

    " a monopolhelyzetben levő cégeknek, hogy piaci erőfölényükkel visszaélve karanténba zárják a fogyasztókat, és megfojtsák új versenytársaikat "
    ez teljesen helyes meglátás. DE! Nem védeni akarom a M$-t, de rengeteg alternatíva van, nem csak operációs rendszerre, hanem böngészőre, média lejátszóra stb.. Amire az átlag felhasználóknak szüksége van. Mi az hogy karanténba zárja? nem kötelezi rá a felhasználót hogy használja, csak megadja a lehetőségét hogy az ő termékét használja. Akinek nem tetszik, úgyis tölt le másikat. De pl hogyan töltene le valaki egy nyers oprendszerre egy másik böngészőt, ha egyáltalán nincs benne semmilyen és nem tud kimenni a netre, hogy letöltsön egy másikat..? (joh tudom, ismerősötől kölcsön kér.. )


    "Red Hat ezennel gratulál az Európai Bizottságnak, elsősorban Neelie Kroes bizottsági tagnak, amiért kitartásával és bátorságával sikerre vitte az ügyet."
    Mintha valami háborús hős lenne, aki egyedül kiírtotta a fél ellenséges vonalat, hogy a túszul ejtett gyerekeket megmentse..

    "A döntés tulajdonképpen újabb figyelmeztetés a termékeiket fejleszteni "merészelő" információs technológiai cégeknek. A Microsoftnak tavaly például egyeztetnie kellett az EU-bizottsággal a Vista operációs rendszer egyes elemeiről, mielőtt azt piacra dobhatta volna"
    naja, mondjuk ez kész vicc. Még mindig nem kötelező Win-t használni. Ha meg mégis használja valaki, rengeteg program közül válogathat(freeware -->fizetni sem kell érte). Ha meg valaki csak munkára használja, pl Photoshop, akkor úgysem fog mást használni, ergo, teljesen tökmind1 neki hogy most az alapértelmezett kereső, micsoda az IE-ben. Ha netezni, videózni akar, de amúgy nem szereti a win-t, egy dualboot-al megoldja, és ezekhez átmegy Linux-ra vagy akármire.

    Tény, a M$-tnak rengeteg csúnya dolga volt az évek során, DE ez az ítélet baromság. Millió egy dolog miatt belehetne/lehetett volna perelni a M$-t, és lehúzni. De spec pont ez, egy röhelyes ügy, a büntetés mértéke meg még röhelyesebb. Akkor legalább tényleg, olyasmi miatt büntetnék, amely jogos, de ez.. (nem vok M$ fan)