• remark #519
    "Ahhoz képest, hogy Euróba ellenezte eddig ezeket a konfliktusokat, most vmi miatt Franciaország úgy elkezdett Amerika felé hajlani ebbe a kérdésbe."
    Ez nekem is feltunt, de nem olvastam meg utana, ugyhogy nem tudom hogy mi tortenhetett hirtelen. (Azon kivul hogy kormanyvaltas volt nemregiben. ;-) )

    "Csak ugye kérdés mikor, és akik az erőszak politikáját követik úgy vannak velük, nem az ő idejükbe fog ez bekövetkezni."
    Igen, en is igy latom, hogy ezt hiszik. Ez mondjuk 2500 eve hogy ment? Foglaljuk el a szomszed birodalmat, hisz kit erdekel az a negativ valtozas ami majd 1000 ev mulva bekovetkezik es minket fog sulytani? (Mondjuk egy felkeles, amiben lemeszaroljak az addigi elnyomokat.) Akkor nemhogy mi nem leszunk sehol, de egyebkent se fog senki se emlekezni semmire.
    Ma kicsit mashogy mukodik a dolog. Ma megtamadnak egy orszagot az okosok, es holnap jon a valasz.

    >>> "Es megegszer: EZ A MI DOLGUNK. Nem a kormany dolga, meg nem a mittomen milyen szervezet dolga"
    Van elképzelésed, hogy ezt milyen formába lehetne megtenni? <<<
    Ez egy nagyon jo kerdes, es mos jovok ra hogy eddig csak "kampanyoltam" mindenfelé, de azt egyaltalan nem dolgoztam ki hogy mi a jo valasz a kerdesedre. De mivel a kerdes jo volt, elgondolkodom hogy hogyan lehetne jol osszegyujteni hogy mit is tehet az egyen...
    Mikor eredetileg azt irtam hogy ez a mi dolgunk, az egyen azon tipikus reakciojara akartam felhivni a figyelmet, mikor mindenre azt mondja, hogy ez nem az en dolgom, meg hogy mit tehetnek en egyedul, meg hogy a kormany meg a cegek ezt vagy azt a kerdest megfeleloen kezelik. Ezzel nem ertek egyet. Az egyen igenis tanulja meg neki is van feladata, neki is van felelossege. Se a tudatlansagba, se a tunyasagba, se az ignoranciaba nem lehet menekulni.