• wednes
    #501
    "Aztan ott van az is, hogy te pozitiv fogalomkent eled meg azt hogy valaki vilaghatlom, mig en negativkent."

    Én ezt hol mondtam?

    Nem tudod megkerülni azt, hogy ha van 1 hatalom az ne éljen vele vissza. Mert mindig visszafog. Nem azért ilyen az USA politikája mert ő van hatalmon, hanem azért mert nagyhatalom. Háborúk és konfliktusok mindig vannak és lesznek is. Ez erőforrások végesek, nem tudsz olyan világot létrehozni amivel mindenki elégedett. Ha meg sikerül feljebb tornázi a gazdaságot és az életszínvonalat akkor az emberek meg többre fognak vágyni. Na de akkor meg honnan veszed az a pluszt?
    Békével nem tudod kitermelni. Illetve elképzelhető, hogy közép-hosszú távon mégis megtehetnéd, de ahhoz változtatnod kell pl a saját gazdaságodon, társadalmadon amibe az emberek egyszerűen nem mennek bele. Akkor adjuk el az árunkat külföldön...jahh hogy senkinek nem kell, mert vagy drága a magas életszínvonalunk miatt, vagy nem kell senkinek.
    Hát akkor dugjuk le a torkukon! Megveszik vagy nagyon megbánják.

    A nagy békés Euróba pontosan ugyan ezt csinálta a gyarmatosítás és az ipari forradalom korában. Iszonyat mód kizsákmányolta a világot. Mert világhatalom volt!
    Most is ezt teszik csak azért a módszerek finomodtak. Nem véletlen, hogy beléphet mindenki az EU-ba. Ott a keleti piac, vegyék meg a nyugati árut. Mert ez a jó nekik úgy se tehetnek mást.

    Ha valakinek van hatalma vissza fog élni vele. Ott van Athén a demokrácia fellegvárra az ókorban. De mikor megerősödött kizsákmányolta a többi kisebb görög várost. A peloponészoszi háborúban aki nem fizetett neki un. "védelmi pénzt" annak vége volt. Nem tudom melyik kis város volt ami megtagadta Athén meg leromboltatta a lakosság 1-részét leölte a maradékot rabszolgának eladta.

    Tudom, hogy ez a világ igazságtalan és mindig is az lesz. És nagyon dühítő, hogy vannak olyanok akik a pénz meg a hatalom miatt képesek emberek életét kioltani, nyomorba dönteni és ezt mind úgy teszik, hogy azt mondják ez így helyes, terrorista és antidemokratikus aki ezt megkérdőjelezni.

    5000 éve ilyen az emberiség. Nem lehet változtatni. Ha létrejön 1 egyensúlyi helyzet idővel akkor is ki fog billeni valamerre.