• Stiff
    #114
    Igen, mindíg is a pénz(hatalom) volt a hatalmas mozgatórugója az emberi pusztítások túlnyomó százalékának!Na meg említetted a vallásháborút...
    De még is a vallásháború is közvetlen a hatalomról szól, ami úgye bizonyos érdekeltségek pénztárcáját érinti.
    Olvastam egyszer valahol, hogy végeztek egy kísérletet.Tudósokat, matematikusokat, fizikusokat, bölcsészeket..stb ültettek egy asztalhoz, és adták nekik a magvas feladatot:
    Adott egy hatalmas beton szarkofág, melyben a világ által termelt rádioaktív és más különösen veszélyes anyagok vannak.A szarkofág idővel megtelik és le kell zárni.Egy lezárt bejárata van csak.Találjanak egy módot,mely nemzedékről-nemzedékre átörökíthető információként szolgál, hogy a szarkofágot kinyitni nem szabad, mert az emberiség elpusztul.Mi az a védelem, inforáció átörökítési metódus, mely megmentené az emberiséget, akár 1000- 3000év múltán is, melyet nem felednek?(tekintsünk el a felmelegedéstől és attól, hogy az emberiség előbb dönti romba a világot:))
    Gondolkodtak is eleget a tudósok, de mindannyian oda jutottak,amiben egyet is értettek, hogy hiába tiltás, elrettentés, média, könyvek, internet...stb. nem tudják átörökíthetővé tenni azt az információt, hogy soha ne nyissa ki senki a szarkofágot íly módon. Kivéve egy erre létrehozott külön vallás az,mely biztosíthatná az emberi fennmaradást!Nem érdekes?
    Hát akkor most már érthető, hogy miért tartanak a különböző vallásoktól a "pénztárcások"!Elég egy jól berögzött vallási elem, melyet a hívek örökítenek a hagyományban is, és azon nemigen lehet változtatni.
    A teljesség igénye nélkül, dióhéjban írtam...!