Gyufakocka
  • QpHsG
    #291
    Na azt hiszem, itt az ideje, hogy én is hozzászóljak. :D

    Már majdnem egy éve, Tavaly ilyenkor még nem érdekelt a gyufakocka, de nyáron elszántam magam, hogy megtanulom.

    Láttam a sima módszert, a gumisat, meg még megannyi módszert , már nem is tudom.

    Igazából sikerült megtanulnom, a sima módszerrel, de nagyon keservesen.

    Azóta már megtanítottam jó pár embert hogy kell, és rájöttem, hogy nem is olyan nehéz, mint amilyennek hiszi az ember, csak a neten nagyon bonyolult, nehezen látható videók vannak..legalábbis a kezdőknek ..


    A szorulással én is sokat bajlódtam, főleg az elején. Egyszerűen volt, hogy az utolsó oldalba nem mentek már bele a gyufák, vagy az utolsó pár sorba, annyira szorult, hogy az nem igaz, beletörtek, stb.. nagyon csúnyácska lett néhány kockám, de azok szépen meggyújtásra kerülnek/kerültek.


    A szorulásra azt a módszert alkalmaztam, hogy amikor megfordítja a sima módszerrel az ember a kockát, akkor egyből beleszúrva a 3 oldalba a gyufákat, hogy minden sorban egy irányba nézzenek a fejek, és a másik 3 odlalban meg csak a gyufák végei vannak, amik nem gyulladnak.Aztán szépen lassan elkezdem rá pakolgatni a sorokat, szintén betartom, hogy egy irányba a fejek.. aztán mikor a tetejére érek, és lesz egy kész kockám, akkor minden második sort megfordítok, és akkor egy sor fejes lesz, egy sor nem fejes, mivel azt a másik oldalára tettem. majd csinálok róla videót is.

    Van, amelyik így is feszes lesz, de van amelyik még nagyon laza, szóval még kísérleteznem kell..

    de most azzal kísérletezek, hogy majdnem megépítem a keretet , és bedugdosom a gyufákat, így még tud tágulni egy kicsit a fa, és utána azt a pár sort a tetejére teszem. Persze itt nem egy irányba teszem majd a fejeket, hanem egy sor így, egy sor úgy, de majd csinálok videót, az érthetőség kedvéért, és a kezdőknek is csinálok egy videót, hogy átlátható legyen minden.