Tényleg nem létezik?
  • karesz6
    Én ezt másképp látom de lehet valamit félreértelmezek. Józan paraszti ésszel gondolkodva az idő az események egymásutánisága. Az ok mindig megelőzi az okozatot. Ha nincs idő nem repül az üstökös nem forog a föld és nem frissül az sg fórum. :) Idő nélkül minden statikus. Semmi sem változik. Bármiféle változáshoz szükség van az időre. Én ezt értem idő alatt. De ugyanakkor ez nem egy egzakt deffiníció mert nem mond semmit arról hogy a történések a 4. dimenzióban mennyire kiterjedtek milyen mintázatban követik egymást (mintázat alatt értem pl egy folyamat egyes részfolyamataihoz sorrendben mondjuk 1s 2s 3s kell ) Ehhez már kell az időmérő eszköz deffiníciója de azt továbbra is fenntartom hogy az idő feltétlenül szükséges a világ működéséhez. És ha belegondolunk az idő deffiníciójához nem feltétlen kell időegységeket rendelni. Az idő az események egymásutánisága ami ezen túl van az már egy esemény/objektum negyedik dimenzióban lévő szerkezetének a leírása az időegység pedig a 4. dimenzió szerkezetére vonatkozó adat.