1) Szívesen végignéznék, de egy reklámvideó megnézése miatt nem szívesen telepítek fel olyan progit a gépemre, ami mindenféle tök fölösleges processeket futtat a gépemen amikor semmi szükségem nincs rá, még akkor is ha letiltom az automatikus indítását, valahogy visszajön, és a player mellé még felrak olyan progit is (iTunes) amire 101% hogy soha a büdös életben nem lesz szükségem.
2) PodCast !!! Azt nem az Apple adja, hanem bloggerek, rádióadók csinálják, saját szerveren, az Apple-nak és az iPodnak semmi köze hozzá.
3) Nem az ár a probléma, hanem az ár/érték arány. Én hajlandó vagyok többet fizetni olyasvalamiért, ami megéri. Az iPod mi pluszt ad az áráért? Nekem semmit. Inkább hozzácsapok még egy huszast, és veszek egy komolyabb cuccot, ami tényleg jó is. Egy mercit megvesz az ember 5 millióért, de ha swiftet lát ugyanannyiért azt akkor sem ha megtehetné... Hiába hogy esetleg szebb optikai tuning van rajta.
Általábban csak használni akarják a cuccot, minél kevesebb fejfájással. Erre törekszik az Apple...egyszerü, de látványos GUI, egyszerü, de látványos dobozok, egyszerü, de látványos kezelhetöség, egyszerü, de látványos funkciók.
Ebben egyetérthetünk. De sokan vannak, akik értenek hozzá, szempont a hangminőség és hogy másra is lehessen használni a kütyüt. Meg máshogy, nekem például az iTunes egy fölösleges plusz marhaság, amire rá lennék kényszerítve ha iPodot vennék, én viszont jobban szeretem a memóriakártya+total commander megoldást. Mindenkinek más az igénye, valakinek az iPod, valakinek egy PDA a legmegfelelőbb zenehallgatásra, fölösleges győzködnötök az utóbbi tábort hogy az iPod a legjobb, csak mert a legtöbbet abból adták el.