• BlackRose
    Nekem van egy iPod Shuffle, jónak jó, strapabiró, a hangminősége is jó, szóval minden rendben van vele csak az a baja, hogy drága. Persze én megvettem, mert kicsi, egy nagyobb iPod-ot már nem hiszem, hogy megvennék, mert amit nyújt azt fele annyiért is meglehet kapni egy Japán vagy Taiwani cég jóvoltábol. De, hogy az iPod-ok minőségessek az nem hozom kétségbe. Persze az Apple annyit kér érte amennyit akar, nem vagyok kommunista és ezért nem is vagyok az ilyen dolgok ellen, ha el tudja adni 1000 dollárért miért ne kérne érte annyit. Persze én mondom nem adnák érte annyit soha (pedig nem vagyok szegény és nem is szoktam számolni a pénzt), inkább okosabban költöm el. Különben régen amikor a HP híres volt a programabilis számológépeiről (pl. HP-97) akkor amikor egy új modelt dobott a piacra ami mellesleg 2x többet tudott mint az előző ás 2x kevesebb pénzért árulta, de a régi modelt a piacon hagyta a régi áron, persze nem vette senki mert bolond lett volna, de a HP annyira becsülte a vásárlókat, hogy nem akart majmot csinálni azokból akik tegnap 1000 dollárt adtak a gépért és ma meg 300 dollárért megvehetnék. Szóval az Apple most jól átvágta a vásárlóit, mert aki tegnap megvette a 600 dollárért az most ugye szamár volt. Szóval én az ilyen dolgokat nem szeretem, az öreg Hewlett és Packard tudták becsülni az embereket, az Apple... na ez már más kérdés, Steve Jobs egy kreatív ember de piszokul pofátlan, gondoljunk csak bele hogy mindent amit csak lehet szabadalmaznak, sikerük megkérdőjelezhetetlen technológiai téren, de pénzügyi téren nagy részben a annak köszönhetik, hogy másokat a törvény segítségével megakadályozzák, hogy hasonló dolgokat csináljanak mint ők. Persze egy ilyen rendszerben ez jó működik . De nem rühelem én az Applet, csak nem szeretem a módszerüket. Egy nyilt rendszeren (BSD - Darwin) fejlesztenek teljesen zárt rendszereket, és teljessen diktálják, hogy mit tehetsz és mit nem a termékükkel, mintha nem is a tiéd lenne.