• dieselG
    #19
    Na, akkor én is hozzászólok ehhez a cikkhez, mint Phonak Maxx 311 (más néven PicoForte 3) elégedett tulajdonosa, bár ez sem tökéletes, ahogy semmi sem. Volt már pár évig egy kis méretű, méregdrága digitális hallókészülékem, de az sajnos nem vált be, a "tudása" meg idegesítő volt, a haszna meg nulla. Úgyhogy megvan a véleményem az agyonreklámozott digitális hallókészülékekről.

    Számomra üdvös lenne a következő pár évtizedben egy immár kiforrott, bőr alá ültethető hallókészülék. Jelenlegi formájában semmiképpen se mennék bele, még ha fizetnének érte, akkor se, az általatok említett okok miatt, ugye.

    A cochleáris implantációnak is megvannak a maga hátrányai a hatalmas előnyéhez képest: nagy, kissé feltűnő, és szétroncsolódnak az érzékeny hallóidegek a beültetés során, magyarán ha valami picit is hallottál az implantáció előtt, akkor az a maradék hallásod is elvesződik teljesen. Így ha a jövőben kitalálnak valami okosságot, amivel műtéti út nélkül újra ép hallása lenne még a legsiketebb siketnek is, a roncsolt hallóideg nem tenné számára lehetővé. A többi hátrányai meg a hallójárati/fül mögötti készüléknél is megtalálható, például víz nem érheti.