halgatyó#1
A mobilos fizetés enyhénszólva gyanús nekem Magyarul: egy nagy büdös mocsokság, ami újabb és csalafintább pénzlehúzási trükkök bevezetésére szolgál. Nem véletlen, hogy pont azok a "cégek" (maffiák) erőltetik a bevezetését, amelyek olyasmiért szedik a pénzt amiért nagyo de nagyon nem lenne szabad! (élükön a fizetőparkolási mocsadékokkal)
A rendszer arra különösen alkalmas, hogy a fizető ember ne érezze közvetlenül hogy mennyit is költött. Ez arra való, hogy fokozza a lakosság költekezési hajlamát, aminek egy rakás bonyolult közgazdasági vonzata is van (ld. még lakossági megtakarítási hajlam kontra túlköltekezés, eladósodás)
Ha jól értesültem, a nagy Ámerikában már okozott kisebb válságot a lakossági túlköltekezés a hitelkártyák bevezetése körül
Szumma szummárum: én bizony betiltanám a mobilos fizetést. Már csak azért is, mert a fizetésre az állam által nyomott pénz való. Hogy lehet, hogy az állam (és necsak a Magyar Bábállam) ilyen könnyedén lemond erről a fontos monopóliumáról? Itt valami bűzlik a háttérben (nem, nem én voltam:-)))