Jelképek, jelképrendszerek - végére járhatunk eredetüknek?
-
Ez egy nagyon érdekes téma, viszont én egy kis összeesküvés-elmélet szagot érzek. Egy jelképet bárki elkészíthet, független attól hogy mélyrehatóan ismeri-e. Egy szimbólumnak nem csak mögöttes jelentése lehet!
Az hogy a jelképek mögött nagyon sok titok lappang, még nem jelenti azt hogy csak összeesküvések vannak a háttérben! Gondolok én itt az olyan egyszerű dolgokra mint az esztétika.
A csillag például egy nagyon egyszerű de igen szép geometriai forma. ha már ennyi mindent a "nyakába varrtak" (világhatalom etc...) mért ne lehetne a szovjetek jelképe, csak vörös színben(vörös: a forradalom színe) Talán valami ilyesmi járt a bolsevik dizájner fejébe amikor megalkotta a vöröscsillagot.
A műholdfelvételen meg én is meglepődtem egy kicsit. Viszont itt se szabad kizárnunk azt, hogy az építész, tegyük fel vicces akart lenni, vagy fogadásból csinálta ilyennek, vagy valami belső kielégülést okoz neki hogy minden arra szálló repülő szvasztikát lát majd a magasból.
Ha komolyan akarunk ezzel a témával foglakozni, nem lenne szabad figyelmen kívül hagynunk a komolytalanságot.