Minden, amit a lakáshitelekről tudni érdemes - bankok, kondíciók, támogatások, stb...
  • Bucser
    #3
    Elsőlépés: bármilyen jól néz is ki semmilyen deviza alapúba ne menj bele jelenleg. Majd ilyenbe csak akkor ha beléptünk az Euroövezetbe ,mert onnantól a forintot hozzákötik az Euró árfolyamhoz és onnantól fix lesz az átváltás.

    Másik dolog: általában a bankok legalább a kért összeg kétszeresét érő biztosítékot kérnek, így a vásárolt lakást csak akkor fogadják el fedezetnek ha mondjuk hozzácsapod a szülők házát vagy lakását is.

    3. dolog: általában a hitel felvételekor nem kötik az orrodra, hogy a vásárlandó ingatlan felmérésének díja szintén a te zsebedet terheli. Az ügyvéd és közjegyző bére is. (a banké és nem a te üyvédedé amikor veszed a lakást)

    Ezek apróságok de érdemes odafigyelni.

    Másik amivel szórakozni szoktak azok a kamatok. ezek már a kisbetűs részben vannak. felírják, hogy a Teljes hiteldíj mutató mondjuk ha most felveszed a hitelt teszem azt 11 százalék. elfelejtik mondani, hogy ezt max határozott ideig garantálják, hogyha emelik az alapkamatot azonnal emelnek ők is és ha csökkentik az alapkamtot abank nem csökkenti a hitelamatot maximum évente 1-2-szer.