Dany007#28
Szerintem még mindig nem értitek a lényegét annak amit mondani akarok.
Nem értem mért képezi vita tárgyát, hogy egy átlag ember a havi 80 100 ezres fizetését nem fogja 200 ezres "ALAP" hangfalpárra költeni. Akármilyen hihetetlen de az emberek nagyrészének a gagyi van meg, ahogy te is mondtad a parasztvakítás. Mert egy 50 ezres cucc is max 10-20wattot ad le, csak nagyon kevés helyen merik kiírni. Ezért is írtam hogy az 1000watt max 500, de összeteljesítményben az elképzelhető.
A lényeg, hogy az átlag embernek bőven megfelel a kamu 500wattos hangfal.
Akinek meg megvan a lehetősége az álltalatok ALAP HIFI rendszernek nevezett cuccokra erősítővel minőségi DvD lejátszóval hangfalakkal együtt az bőven megtudja venni a CD-t.És neki semmi értelme vitázni az mp3 vs. audió cd-n.Arról nem beszélve ha az átlag ember nem lenne megelégedve az mp3 minőséggel akkor nem terjedt volna el ennyire.
És igenis a pénz a lényeg ebben. Senki se cseszeklődne crackek (mondjuk letöltött játék) meg mp3-ak letöltésével amikor 2 perc alatt meg lehet rendelni bármit a netről és jobb esetben holnapra ittvan.
"Számítógépre a letöbb birka kifizet több 100-ezret, csak hogy a legújjabb csúcszuper videokártyája legyen és "sokmagos" processzora, hogy utána jó sokat írjon ki neki a 3dmark. :)
Egy ilyen gépre sem szívesen vesznek gyári programokat, bár volt pénzük megvenni a gépet. Miért vennének akkor Audió CD-t, ha itt is ez a helyzet."
Igen ebben tökéletessen igazad van. És a német haverjaim jól le is szóltak amiért nem veszem meg 17.000Ft ért a Half-life2-t (anno). De amikor megkérdeztem, hogy ugye ő is a 320eurós fizujából veszi meg a legújabb gameket, akkor egy ideig csak hallgatott, aztán kiderült hogy 6x többet keres és még olcsóbban vette meg az adott DvD-t mint amennyiért akkoriban itthon meglehetett kapni. Mert sajnos ebben a nem minősítem milyen országban a legtöbb ember az árat nézi. Sajnos. És nem azért mert igénytelen. Az hogy én 4,5 év után vettem egy vadi új gépet...Hát sorry. Nekem megérte gyűjteni rá, költeni rá. Egy CD- ért az 5000 forint nem nekem nem éri meg. Főként mivel nincs 200 ezres hangfalam :) De még 50 ezres sincs így mind1 hogy mp3-at hallgatok vagy CD-t. De ennyi erővel a gép helyett vehettem volna egy fél "ALAP" Hi-Fi rendszert és akkor már majdnem tudtam volna élvezni a CD hangminődéget. Bár akkor még CDket is kellett volna vennem hozzá, és amiket hallgatok elég sokféle 80-as évektől a Trance-en át a reggie ig sokfélét. Hát legalább 10 album kellett volna úgy kapásra, csak a gyakrabban hallgatottabakból.
De higgyétek el nem azért vagyok mp3 párti mert igénytelen vagyok, hanem mert nem ér meg annyit egy CD, nekem. De ha én is csak 2x többet keresnék 100% hogy nem szórakoznék letöltésekkel hanem eredetit rendelnék azt kész.