• globint
    Szóval, meleg, hideg....
    Nem olvastam végig a vitát, így akár ismételhetem is az előttem hozzászólókat...
    A "természet", mármint a Darvini, a kiválasztódás útján fejti ki hatását.
    A vallásos törvények meg a vallásos téziseik leírtjai alapján.....
    Na, mármost.
    Ha egy egyed mondjuk vérzékeny, elpusztulnak a gyerekei, miközben mi "más"-nak nevezzük, azaz másságnak mondjuk.
    Ha egy egyed mondjuk leszbikus, vagy homoszekszuális, akkor nem lesznek gyermekei, miközben mi "más"-nak nevezzük, azaz másságnak mondjuk.
    Na, mármost.
    Ha egy társadalomban a "polgárok" 10%-a "más", akkor a szaporodási rátát gyakorlatilag lenullázzák, és ezzel az adott popullációt kiírtják, hiszen ha a szaporodás 0%, bármi hiba bejön, egy kis elhízás, emiatt rövidebb élet, egy kis sugárnövekedés, emiatt több rákos, egy kis háború, emiat......., stb......
    Tehát lehet tolerálni a homoszekszualitást, mint ahogyan lehet tolerálni a közlekedésben a záróvonal átlépést is, meg a piros lámpán áthaladást is.
    Csak az adott közösség kipusztulásával jár végső soron.
    Lehetnek persze ezek a másmilyenek akármilyen okosak is. Lehetnek ezek akármilyen szépek is!
    De az adott populációra veszélyt jelentenek, -->
    A KIPUSZTULÁS VESZÉLYÉT JELENTIK AZ ADOTT POPULÁCIÓRA.
    Nem gondolom, hogy meg kéne ölni őket, mint ahogyan élni, és gyógyítani kell a vérzékenyeket, vagy a debileket is....
    De nem tartom normálisnak, hogy egészségesnek, csupán másnak titulálják őket.
    Ez a dolog nem egy balkezesség. Ez egyrészt elkapható, másrészt a társadalom szaporodáscsökkentője. Nem szabad egészségesnek nevezni őket, hanem egy higgadt, káros, de nem kórházi kezelést igénylő, de mindenképpen betegségtudattal együtt járó képet kell kialakítani bennük, róluk.
    Amúgy, a Tóra parancsolataival értek egyet, de a Darvini megközelítésben sem látom életképesnek, sőt a társadalomra nézve ugyanolyan veszélyesnek látom, mint az alkoholizmust.