Akon -.-
  • Pheaper
    #1
    nem hittem el h még nincs róla téma :|
    ő

    Eredeti név: Aliaune Damala Bouga Time Puru Nacka Lu Lu Lu Badara Akon Thiam
    Származás: Egyesült Államok, New Jersey, Sayreville
    Született: 1981. október 14-én
    Aktív évek: 1996-től
    Műfaj(ok): R&B, Rap
    Kiadó(k): Universal/Konvict Music
    Honlap: http://Akononline.com

    Akon (Aliaune Damala Bouga Time Puru Nacka Lu Lu Lu Badara Akon Thiam) 1981. október 14-én született St. Louis-ban, Szenegálból származó muszlim szülők gyermekeként. Édesapja Mor Thiam jazz dobos. Akon egy rap és R&B énekes, lemez producer és dalszerző.

    Sikerei

    Az első kilemeze Locked Up címmel 2004 elején jelent meg.Amerikában nagy sikere volt.A Billboard Hot 100-on a 8. helyig jutott.Akon első stúdióalbuma 2004. június 29.én jelent meg Trouble címen.Több mint 3 millió darabot adtak el belőle.A világsiker Lonely című száma hozta, ami több mint 7 ország slágerlistája élére került (Nagy-Britannia, Austrália, Németország, Hollandia, stb.).Ezen az albumon még olyan számok találhatók mint pl. Belly Dancer (Bananza), Ghetto, Lonely, amik szintén jelentős sikereket értek el a slágerlistákon.

    Akon második nagylemezéről az első kislemeze Smack That címmel 2006 szeptemberében jelent meg.A számot Eminem-mel közösen készítették.A szám hatalmas siker lett.Több országban hetekig uralta a slágerlistát, azonban az Usában csak a 2 helyig jutott.Smack That Akon Konvicted című albumán található, ami 2006. november 14-én jelent meg.Az albumból több mint 3,5 milliót adtak el.Az albumon található még a I Wanna Love You c. szám amit Snoop Dogg-al közösen készítettek és a Don't Matter c. szám (mind két szám az Usában a Billboard Hot 100-on az első helyig jutott).