• Penge4
    #27
    "Több felhasználója van dehát be van építve és a legtöbben nem néznek körül, hogy még mit lehetne használni."

    Ezt leginkább az ilyen felhasználók hibájának tudnám felróni. Én minden esetben körülnézek. Tűzfalat is használtam már többfélét (Outpost, Kerio, PeerGuardian2, Kaspersky Internet Security...stb) aztán végül visszatértem gyári tűzfalra. Minek bármi más, amikor ez is bőven elegendő védelmet nyújt? Vírusom még nem volt. Eljutottam odáig, hogy problémám már szinte nincs is a Windows-zal, ami van, arra is találok pár percen belül logikus magyarázatot. Saját magam tanultam meg a Windows használatát a kezdetektől fogva, nem részesültem semmilyen képzésben, ha az iskolák alacsony színvonalú képzése nem számít bele, régebben én is sok rendszert kinyírtam, minden hibámból tanultam, így már van egy stabil rendszerem.

    "Több smily és hasonló dolog van hozzá. Van aki szereti, de engem pl határozottan idegesít. (És ezzel nem vagyok egyedül)"

    Engem is idegesít sok esetben. Képírós haverjaimmal való társalgáskor ki is szoktam kapcsolni az egyéni szmájlikat.

    "Egy gombnyomásra elérhető a pasziánsz, távoli asztal, meg néhány hasonló dolog."

    Egy third party szoftvertől ne várd már, hogy ugyanúgy együttműködjön a rendszerrel, mint egy MS progi. Talán a Google Talk-ot tudnám hasonló "ellenfélnek" tekinteni, mert ugyanúgy van egy rakás webes szolgáltatása, mint a Live.com meg Google Desktop, Google Picasa, Google Earth és hasonlók. A Skype-nak a nettelefon a fő fejlesztés, nem is nagyon akarnak terjeszkedni, csak minél több felhasználót gyűjteni.

    "A 3. pontban említett dolgok nem mindig működnek. (főleg a távoli asztal)"

    Aláírom, de mindig van valami oka. Tűzfal a másik félnél, rosszul konfigolt router...stb

    "A fájlküldés teljesen megbízhatatlan."

    Egy-két alkalommal nem tudtam fájlt küldeni még 7.5-tel. Azóta minden esetben. A sebességen nem vettem észre különbséget, elég lassú volt a feltöltési sebességem, hát még ADSL-es ismerőseimnek, amikor én kaptam valamit.

    "Az MSN LIVE-nál már van mikor tudtam telefonálni, de korántsem mindig."

    Lassú társalgópartnerral (512/96) MSN-nél olyan 1 másodperccel kevesebbet késett a hang. De nem telefonáltam vele annyira számottevően, szóval nem tudom.

    "Biztonság technikailag, csak mint egy hatalmas résről lehet róla beszélni."

    Ebbe nem folyok bele, általában kényes dolgokat személyesen, zárt ajtóknál leginkább saját lakásban (ahol biztosan nincs még diktafon sem), kikapott akksis vagy másik szobában lévő telefonok mellett szoktam megbeszélni.
    Azt meg leszarom hogy valaki arra élvez, hogy nekem hogy telt egy napom, vagy mit tervezek péntek estére. A rendszeremet meg mint mondtam még ilyen téren soha nem érte támadás.

    "LIVE rendszer óta van ami már P2P-ben megy, de van ami nem és így összességében sokkal bonyolultabb lett. "

    A Live rendszernél nálam még nem volt probléma, hibakód a bétáknál volt, amikor nem voltam a bétateszelők között, akkor kellett a patch. Mondjuk nem is lógok minden nap MSN-en, de közel 2 év alatt baromi szerencse kell, hogy be futottam volna bele legalább egy ilyen random behalásba. Ja, amikor túltweakeltem a WLM 8-at, akkor néha random kijelentkezett, de az az én saram volt.

    "Szinte mindig működik, nincsenek felcsatlakozási anomáliák."

    Egyik fórumozóval (nem itt) olyan február környékén:
    - Oké, de nem lenne gyorsabb MSN-en megbeszélni?
    - Nincs MSN-em, csak Skypeom. A felhasználónevem: ********
    - Oké!
    (Skype letölt, feltelepít, (acc-om már volt előtte) bejelentkezés próba, semmi. Rendszer újraindít, bejelentkezés próba, semmi).
    Fel fórumra pw message a gyereknek, de ő gyorsabb volt, a következő pop up fogadott:
    - Szia, nem tudok bejelentkezni Skype-ra, most csinálom az MSN fiókom, a megerősítő mailt várom, mindjárt fent leszek, az MSN címem: ******@*****.hu

    Több ilyen esetem nem volt, ezek után kb minden ismerősömnek, akivel csevegtem volt MSN-je és oda mentünk. Persze nagy ritkán Skype-ra is mentem, akkor nem futottam problémába. Ja, az eset után 20 perc múlva bejelentkezés próba és láss csodát: Működött.

    "Nem csak email cím alapján kereshetek. (ez persze nem mindenkit hat meg...)"

    Live.com-ra menjél már fel.

    "Fájlküldésnél, pedig szól ha gyanusnak véli a fájlt de ennyi, nem kotnyeleskedik bele."

    MSN-nél is szól, sőt, beállítod, hogy engedje a gyanús fájlokat és vírusirtóval ellenőrizteted. Alapesetben azért kotnyeleskedik bele, mert a hülye user csak kattintgat.

    "A szoftver tényleg működik és nem akad fenn egy routeren vagy hasonló eszközön."

    Eddig akármilyen "más" tűzfalat használtam felugrott egy ablak: msnmsgr.exe bejövő hálózati tevékenység engedélyezése? OK! msnmsgr.exe kimenő hálózati tevékenység engedélyezése? OK!

    Routert is ugyanígy bekonfigolod.

    " Ha úgy döntök és előfizetek akkor telefont is hívhatok. (többnyire olcsón)"

    MSN-nel ingyen lehet SMS-t küldeni asszem USA nem tudom hány államába. De ott is elő lehet fizetni ilyesmikre asszem. Azt meg ne felejtsd, hogy az MSN csevegőkliens, a Skype meg nettelefon. De ha már itt tartunk 10-20 VoIP szolgáltatást fel tudnék sorolni, ami veri árban a Skype-ot és a próbaduma alatt a beszédminőség is tökéletes. Az MSN meg a saját területén (csevegőkliens) kiemelkedő.

    "Stabil, mi? :DDD chat közben véletlen help/help topics kattintás és úgy elfekszik mint a rohadt nád...(eredeti,csili-vili home xp)"

    Kipróbáltam, nem fekszik el. (MSN 8.5 béta + warez Vista Ultimate)

    "ha ti jóbbat tudtok akkor hajrá lehetőség megvan. Hameg nem akkor lehet kicsit moderálni a hozászolások fikázó jellegét."

    Ezt már én is mondtam párszor, de ehhez hozzátartozik, hogy ha valami a mi hibánk, akkor beismerjük, hogy elbasztuk, elszámoltuk magunkat, nem pedig másra hárítjuk a felelősséget. Ettől nagyobb geciség kevés van.

    "Mielőtt valamelyik win. troll azt hinné"

    Nem hinné, ha rám céloztál.