• dez
    #93
    Ja,
    "hanem ez átlag otthoni körülmények között nem jön ki annyira."
    Már miért ne jönne ki? Figyu, most vagy tényleg rossz a szemed, vagy nagyon rosszul van a tévére kötve a géped, vagy nem tudom.

    Figyu, számoljuk bele, hogy a monitor, amin az itteni képeket nézed, magasabb DPI-s (dot per inch), mint pl. egy 83cm-es LCD-TV, szal kb. feleakkora egy adott felbontású kép, mint a tévén - így közelebbről kell nézni a monitort, hogy ugyanazt lásd. Namost, te 1m-ről nem látod a különbséget a képpárok között? (Mivelhogy az optimális nézési távolság 83cm-es (modern, nagyfelbontású) tévénél 2m.)

    Vagy ennyire nem számít neked, hogy csak tudod, hogy van ott valamilyen felirat, vagy el is tudod olvasni? Vagy hogy csak azt látod, vannak ott valamilyen virágok, vagy azt is, milyenek? Vagy látod-e a mintázatot pl. egy vasalt ajtón, vagy csak azt, hogy van ott egy ajtó. Neked elég, hogy ott van egy arc, a leolvasható tekintet már nem érdekel? Nem érdekel a környezet, csak az, hogy ott egy fa, ott meg egy bokor? Nem érdekelnek egy belső tér tárgyai, csak az, hogy ott van egy szoba? Magyarán, ennyire nem érdekel "semmi", csak a történet lényege?