• dez
    #114
    Mennék, de egyrészt pesti vagyok, másrészt láttam már párat, és éppen eléggé láttam a különbséget ahhoz, hogy ha ilyen tévém lenne, inkább HD-s cuccokat néznék rajta, ha csak lehet. (Egyelőre még kivárok a vásárlással, mert pár havonta jönnek az egyre jobbak, és megvárom azt a szintet, ami egyéb képjellemzőkben is kiváló. Meg most amúgy is másra kell a pénz, de ez nem ide tartozik.)

    Nos, mint már írtam, a 1366x768-nak megfelelő felbontáshoz le kell kicsinyíteni a betett képeket a 71%-ukra. Megtettem, és 1m-ről néztem a 17"-es monitoronom (ez megfelel a 82cm-es kép 2m-ről való szemlélésének, ami ekkora méretnél az optimális): így is kiszúrja a szememet a különbség... Aztán kipróbáltam 1,5m-ről (ami megfelel a te 3m-ednek, ami már kissé messze van): még így is teljesen jól látni a különbséget. Éppen eléggé ahhoz, hogy számítson.

    Én most az 1280x1024-es, 17"-es monitoromon nézem a HD-s filmeket, kb. 70cm-ről (ami megfelel a 82cm-es 1366x768 2m-ről való nézésének [mert az előző esettel ellentétben nem 71, hanem 66%-ára van kicsinyítve a kép]), és ég és föld a különbség.

    Szóval nem értelek. Mondom, lehet, hogy van egy kisebb rövidlátásod, ami a hétköznapokban fel sem tűnik, illetve hozzászoktál (ez nagyon sokakkal így van), ezért kevésbé látod a különbséget.