• rigidus
    > és ez az ami miatt a szocializmus virágzik.

Szocializmus meg csak nem is letezett.

> A profittal nincs semmi baj, ha értékteremtés által keletkezik, viszont nagyon nagy a baj, ha más kára az én profitom, ha valakinek veszítenie kell, hogy én nyerjek.

Ha szambaveszed azokat a milliardos tokeseket akik a nemzetkozi toket es egyben a tozsdet is mozgatjak, rogton kiderul, hogy a profitjuk mogott nincsen effektiv fedezet (munka). Ez a profit egy alapjaiban hibakkal teleaggatott rendszer miatt keletkezik ahol eloskodok keresik a jobbnal jobb lyukakat a sajton. Azt mar kevesen veszik szamba, hogy a sajtot valakiknek meg is kell termelni.

> Na ez a büdös filozófia ami miatt az emberek profitellenes nézőpontot alakítanak ki. (pl. olyan inteligens emberek is mint Einstein - "People, not profit")

Einstein bizonyitottan kiemelkedo kepessegekkel rendelkezett extrem bonyolult rendszerek megerteseben, a mai napig tanulunk tole. En nem batorkodnek ketsegbevonni, hogy nalam/nalad melyebben belelatott egy olyan bonyolult rendszerbe is mint a gazdasag.

> Na most abban igazad van, hogy ma csak a profit számít, hozzátenném, hogy főleg a munka nélkül szerzett profit, ami éppen az a profit ami ellen szóltam az a profit ami mások vesztesége.

Ennek a profittermelesnek pedig a torvenyes hivatala maga a tozsde.