• BlackRose
    A profittal nincs semmi baj, ha értékteremtés által keletkezik, viszont nagyon nagy a baj, ha más kára az én profitom, ha valakinek veszítenie kell, hogy én nyerjek. Na ez a büdös filozófia ami miatt az emberek profitellenes nézőpontot alakítanak ki. (pl. olyan inteligens emberek is mint Einstein - "People, not profit") és ez az ami miatt a szocializmus virágzik.

Na most abban igazad van, hogy ma csak a profit számít, hozzátenném, hogy főleg a munka nélkül szerzett profit, ami éppen az a profit ami ellen szóltam az a profit ami mások vesztesége. Viszont legyünk reálissak, ha munka által szerzünk profitot akkor az nem, hogy rendben van, hanem az egyetlen dolog ami miatt reggel felkelünk és dolgozni megyünk, tehát egy nagyon fontos dolog. Kérdés... ki az aki miatt az ember képes munka nélkül is profitálni? Válasz az állam és annak az intervencionalista politikája. Szabad piacon profitot csak PRODUKTIV munkával lehet szerezni, és csak olyannal amelynek az gyümölcse kell az embereknek (mert csak akkor fizetnek érte). Állam ugye ezt lenullázza és egy csomó embernek lehetőséget ad ez nélkül is profitálni, megjegyezném, ez a profit mindég a dolgozó emberek vesztesége.