BlackRose#27
Nézd, nem tudom mi a helyzet a te esetedben, de én kb. 20 éve vagyok online (igen még a 1200-as modemekkel lehetett BBS-eken online lenni), és a qva anyázókat mindég a BBS, fórum stb. tulajdonossa kezelte, ha neki nem tetszett, moderálta a fórumot és vége, ha valaki túlzásba vitte, eltávolították... szóval minden fórumnak megvan a saját kultúrája amely nem független a fórum tulajdonossától és karbantartójától, legyen az igy tovább is, nem kell ide állami beavatkozás.
Ha lopás, vagy vagyonszerzés érdekében csalás történik akkor van joga a rendőrségnek (államnak) közbelépni, sőt akkor talán kötelessége is, ha csak qva anyáznak vagy radikális véleményt nyilvánítanak ki, akkor az legyen a fórum tulajdonossának-karbantartójának és persze a fórum user-einek a dolga (mert ha a user--eknek nem tetszik a dolog és a tulajdonos nem lép közbe, akkor a user-eket veszíteni fogja - ami nem érdeke, tehát nagyon is tudja a tulajdonos-karbantartó, hogyan kell működtetni a rendszert, a piszokul okos politikusok, bürokraták vagyis az állam nélkül is.