• Penge4
    #131
    "Ezért káros a reklám össztársadalmi szempontból."

    Igen káros, mert el nem tudod képzelni mit élhet át egy csóró melós néhány vérlázító reklám láttán, aztán csodálkozol ha a gazdag picsádat szétlövi, amint a bankban intézed ügyeidet, nem akar bántani, de éppen útban vagy. Ő is szeretne 200 kilónyi arany smukkot, nyaralást Dubaiban most csak 99999999999999-ért és xy pezsgőt szücsölni egy jakuzziban. És neki már nem sok vesztenivalója van.


    "de pl. az összes tejet megiszod? Jobban ízlik a Coca Cola mint a Pepsi? Az összes ásványvíz egyforma ízű? Elkezdenéd egyesével végigolvasgatni, hogy mi van benne, és végül melyiket veszed? Végigkérdezgetnéd az összes ismerősöd, meg elolvasnád az összes fórumot, hogy melyik a legjobb? Minden egyes szirszar termék esetén?"

    Szomorú, hogy tejből különböző márkák vannak. Hányféleképpen lehet megfejni egy tehenet wazze? Azt is telebasszák minden szemét adalékanyaggal aztán szövegelnek hogy ne cigizz, ne piálj, ne szennyezd a környezetet...stb. Azt nem mondhatják, hogy ne is zabálj, mert hamarabb megdöglesz benne mint bármiben a nép meg bizonyítottan droid, aki a nyilvánvalót is csak akkor veszi észre ha nyíltan leírják neki szájbarágva.

    Az elején lehet bonyolult lenne, de megszoknád. Persze nem azt mondtam, hogy minden termékről tűnjenek el a márkajelzések, de magára a reklámra nincs szükség. Kipróbálod, haverod amit kipróbált ajánlja (ha megkérdezed tőle a saját akaratodból) azt is kipróbálod és egy idő után mindenki eldönti mi a jó. Marad a legjobb, marad a legolcsóbb, de még fogyasztható és marad a legeslegolcsóbb, a többi szar meg lemorzsolódik a picsába. Nincs is szükség másra, úgyis ezeket a rétegeket termelte ki a kapitalizmus.

    "Kint lenne a műszaki boltban 100 különböző plazma TV és soha egyiknek sem láttad a nevét sehol. Mi alapján döntöd el, hogy melyiket veszed?"

    Ebből látszik, hogy divatmajom vagy. Mond neked az valamit, hogy technikai adatok?

    "Egy komoly cég nem nagyon engedheti meg magának, hogy hazudjon a termékről. És ha hazudik is, általában elég gyorsan kiderül"

    Álomvilágban élsz. A felszínt látod, ami alatta van azt már nem. Mindenki hazudik. Aki orbitálisat hazudik, vagy rossz ember(eke)t kent meg beszopja és ez így szerves része a "rendszernek", mert a sok droid elégedett ezáltal, gondolván "működik az igazságszolgáltatás".

    "Egyébként pedig semmit nem kötelező megvenni!"

    Ez tetszik. Majd odamegyek eléd és elkezdelek pofozgatni azt mondogatva "Nem kötelező visszaütni." Vagy mész 130-al autópályán, elédszórok szögeket, végignézed, amint a kocsid fel van csavarodva egy fára a családoddal együtt, majd mondom, hogy mindez elkerülhető lett volna, ha Michelin gumit vásárolsz.

    "de lehet nyugodtabban megveszed a "márkás" karácsonyfaizzót, mint a kínai piacon azt, ami leégeti az egész lakást, nem?"

    Hát sorolhatnék példákat ahol egy kínai többet ér, mint egy márkás, de aki csak a bulvárhírekből tájékozódik és 2 évvel ezelőtti dolgokat emleget, annak felesleges.