RedRiot#24
Szerintem ez már nem egészséges fejlődés. A gyártók már gusztustalanul arra játszanak, hogy félévente lecseréld a komplett géped. Hogy szarnak érezd azt a gépet, amit mondjuk 200 ezerért vettél 6-8 hónapja.
Régebben a szoftverfejlesztők is jobban optimalizálták a játékokat. Döbbenet, hogy tíz éve miket megcsináltak 200MHz / 8MB RAM / Voodoo1 gépekre.
DX10 - mi a f@sz értelme van? Néztem a MOH: Airborne screeneket, semmi extra. Van ez az új effekt, amikor ha vmire közvetlenül erős fény esik, akkor az fehéren világít, HDR vagy mi a f@sz. Kurva jó. Lehet hogy szebbek a bump mapek is. Vagy hogy az új NFS-ben állat lesz a füsteffekt. De ezért váltsak instabil fos Vistára, és ezért vegyek új videókártyát? Meg hát ugye majd új alaplapot is, mert a gyártóknak az volna az optimális, ha nem lenne két kártyageneráció, ami belemegy ugyanabba a slotba.
Persze. Megvenném az új cájgot, aztán menne a MOH 20fps-el full detailban. Választhatnék: indíthatnám dx8/9 módban, levehetném az AA-t stb. De akkor tényleg megérte az upgrade?
Nekem van egy új taktikám: nem erőltetem a legújabb játékokat, inkább a 2-3 éves gámák közül válogatok. A 90%-uk elmegy full detailban a gépemen, és sok le is van árazva közülük 3-4k-ra, amit már könnyebben kiad az ember, mint egy új játékra 12ezret. A mostani játékokkal meg majd játszok 2 éve múlva. A jobbakkal akkor is fognak multizni, és lesznek hozzájuk modok is, és nem utolsó sorban hibátlanra lesznek patchelve.
DDR2, SATA, PCI-E, most már PCI-E3 (kettő is volt?): komolyan akkora szükségünk van rájuk? Szerintem inkább csak a gyártóknak...