Nagymoli#6
Egy GSM bázisantenna akár 8W-os sugárzást is tolhat. Igaz 20W-ra van engedélyük, de tudommal ilyet nem nagyon használnak. 2,4 gigán általában 100mW körüli az érték, és sok ostoba ember pl ez ellen lázadozik, hogy fú mekkora sugárzás ez, rámegy az egészségünk, kihullik a hajunk. És ezt az mondja, aki mobiltelefonál naponta. Ami 0,5W, vagy 2W teljesítménnyel dolgozik, ha közel van a bázisállomás, akkor annyival sem. Mondjuk, "érdemes" mindenféle sugárzáscsökkentőt ráakasztani, ami szépen villog. Ezzel szegény teló rá is van kényszerítve a maximális teljesítmény leadására. Épp ellentétét éri el, mint amit el akar hitetni a leleményes "feltaláló", aki a GSM-rendszert nem is ismeri. Szal a teló az ember feje mellett van, elvileg legveszélyesebb. A többi antenna nem kerül a fejhez, és messze is van, tehát milliomod akkora sugárzás sem éri az embert tőle, hiába 20W akár az adó. Nem láttam még embert, parabola antennás sugárzóval a fejére kötve sétálni.. Dolgoztam telefongyárban, napi többezer teló mellett. Rádióadó kilowattos sugárzójánál is. Szal szerintem felesleges a cirkusz. Mikrosütőbe meg nem dugom a fejem :-P A kettő teljesítményben nem összehasonlítható. Kinek jutott eszébe a wifit, meg a mikrós sütőt összehasonlítani? wifi azért 2,4 giga, mert az szabadon használható freki, a sütő meg mert melegít, a kettőnek nem sok köze van egymáshoz. Na megyek is, mert telón hívtak, be kell állítanom egy wifi kapcsolatot, és jelzett a mikró, hogy kész a vacsim. :-D