• Penge4
    #16
    "aztán mikor megveszed és beleülsz kiderül, hogy alapból tud menni 90-el"

    A te példád sem fedi egészen a valóságot. Ez kb olyan, mint ha fel lennének marticázva a kocsik kétféleképpen. Egy autópálya képes (ami éppen eléri azt a sebességminimumot amiért még nem utasítanak le az autópályáról (asszem 80km/h), hogy feltartod a forgalmat.
    És lenne egy autópálya prémium, ami már minimum eléri a 130km/h-t, de a drágább változatoknál (amik már újabbak, fejlettebbek) a határ a csillagos ég.

    "Innentől kezdve kötelező lett volna kirakni egy jó nagy táblát amin feltüntenik a két matrica között különbséget"

    Mi az, hogy kötelező??? Hogy az autóknál maradjunk ott a tévhit az ABS-szel szemben is. Melyik autóüzletben látsz nagy baszott táblákat, hogy "Ha ABS-es kocsit veszel, akkor nem kopik úgy a gumid, de ha kiugrik eléd a szomszéd Pistike, akkor éppen az első okból kifolyólag később fogsz tudni megállni, mert nem engedi csúszni a gumit, aminek a hatására a súrlódás is fékezi. Persze erre is van megoldás, a kormány ide-oda mozgatása vagy valami hasonlóval ki lehet játszani az ABS-t, de ezt még annyira sem tudják az autóvezetők.

    Ha hülye valaki, akkor örüljön, hogy nem vezették még be, hogy jogosítvány kelljen a géphasználathoz is és vigyen magával legalább egy szomszédot, aki valamivel jobban ért hozzá és segít neki a választásban. Ha valaki hülye hozzá azzal önmagában nincs probléma, mert lehet, hogy amelyik területen tevékenykedik, abban kiemelkedő szaktekintély, de ha valamihez nem ért, akkor legyen benne önkritika és ismerje be, ne májerkedjen. Milyen lenne már, ha nagy baszott táblák jeleznék, egy Tescoban, hogy a mikró az élő szervezetre káros hatással van, megalvasztja a vért és onnantól már nem él többé. Vagy a rezsóra ne tedd rá a kezed, mert megéget? Vagy a mélyhűtő nem alkalmas a csecsemők lázának a csillapítására?