• dez
    #21
    "Lattam es kiderult hogy egy mobil intel proci meg egy samsung merevlemez volt benne."
    Na és? Ettől még a videos rész natívan támogathatja a 24p-t.

    "Egy pc eseten csak a hozza nem erto emberek hasznaljak az analog kimeneteket. Ha digitalis a hang es a kepkimenet is, akkor a gepbol semmilyen zavarjel nem juthat at a kimenetekre (a dvi es az spdif digitalis)."
    LOL, nos - legalábbis ami az SPDIF-et illeti - ez jó nagy tévedés, amit... khmm, a hozzá nem értő emberek mondogatnak.
    Ugyanis, 1. az amplitudót megadó digitális érték egy dolog, azonban technikai okokból (CD-s eredet) a jelek közötti idő nincs fixálva, és a legprofibb megoldásokat leszámítva nem is túl stabil. Így hiába tökéletes(?) az amplitúdó-érték, ha időben ide-oda ugrál, az kvázi olyan, mintha amplitúdóban is ugrálna. Átlagos kártyákon eleve nem tökéletes az időzítés, de még jobb cuccoknál sem az, mert a táp zaja befolyásolja az órajel-generálást. Ezt csak a fogadó oldalon elhelyezett un. reclocking áramkörrel lehet rendberakni, az azonban megint csak profi/high-end megoldás. 2. a Legtöbb hangkártya 48kHz-re konvertálva végzi az effektezést, és onnan konvertálja vissza a kívánt frekire a hangot. (A CD-ről származó 44.1kHz-es hangot a legtöbb kártya eleve nem is támogatja, mindenképp konvertálja, mégpedig nem túl jó minőségben.)

    "Aki az asztali lejatszok minoseget tartja abszolut minosegnek nem tudja, hogy digitalis protokollok eseten semmilyen kulonbseg nincs a kimeno jelben. (erre mondhatjuk hogy bitrol bitre megegyeznek)"
    Kár, hogy az imént írtam le (de téged persze nem szoktak zavarni az ellentétes tények), hogy a normálisabb lejátszók és megjelenítők támogatják a natív 24fps-es mozifilm lejátszást, így nem kell azt telecine-zve 30/60fps-sel megjeleníteni. Ezt a PC-s kártyák és driverek egyelőre(?) nem támogatják.

    "Pl. a 24 bites, 192Khz-es 8 csatornas tomoritetlen spif-nel nemigen talal az ember jobb minoseget asztali lejatszokban (tobbnyire nincs is rajtuk 4 spdif kimenet)."
    Feltéve, ha egy igen drága profi hangkártyája van...

    Kicsit javul majd talán a hang-helyzet a hangot is átvivő HDMI videokártyákon való megjelenésével (már csak egy normálisabb AV erősítő kell...), de a natív 24fps továbbra is nyitott kérdés.