• rigidus
    #18
    > kimenni az utcára kiabálni és hülyét csinálni magából, ahhoz természetesen joguk van.

    Azzal, hogy kimegy az utcara es elmondja a velemenyet nem szuksegszeruen jelenti azt, hogy hulyet is csinal magahoz.

    > Hogy esetleg milliárdos költségekbe verjék a közszolgálati tv-t, ahhoz természetesen nincs joguk.

    Miert?

    > én nem emlékszem arra, hogy nálunk valaha is gond lett volna a gyülekezéssel (ugye nem kell kifejtenem mit jelent a GYÜLEKEZÉS szó?) és a vélemény ELMONDÁSÁVAL.

    Nos az emlekezeted minden bizonnyal csal.

    > Gond inkább a gyújtogatással meg székházfoglalással volt, ami erősen kivülesik a korábbi két szó hatásköréből.

    Nyilvan, nehany ezer, tizezer ember koze ha odavergodik nehany fekevesztett barom azert meg nem kellene a tobbi normalis embert is kozejuk sorolni.

    > Jah, kérem akkor tessék tiltakozni az eredeti license birtokosnál, hogy ugyan vigye már lejjebb a tartalom sugárzásának diját

    "Egeszseges" piaci viszonyok kozott a konkurens tartalomszolgaltatoknak kellene egymas arait lejebb szoritani. Ha mar odaig fajul a helyzet, hogy erre a piac nem kepes, akkor monopoliumrol beszelunk. Na, hat ez a tuntetes tobbek kozott ez ellen is szol. Nem mellesleg ha azt mondod, hogy tiltakozzanak az eredeti tartalomszolgaltatonal, akkor sajat magaddal is ellent mondassz, mivel magad eliteled ha magan szemelyek, kereskedelmi szervezetek ellen tuntet barki is.

    > akkor is, ha boldog-boldogtalan másolgathatja össze vissza

    Miert? Letorik a kezuk? Nem lehetne elerheto aron kozzetenni a musorokat? Olyan aron, hogy a feketekereskedelem minel kozelebb keruljon az irrentabilitashoz? Nem inkabb ez volna a boszorkanyuldozes, ha retorziokkal, kenyszereszkozokkel (DRM) kenyszeritenek ki moho mediamonopoliumok hetkoznapi emberek penzet? Ez esetben raadasul egy olyan TV allomasnal ami gyakorlatilag az ovuke.

    > Amivel persze szintén visszajutunk az előző bekezdéshez, néhány félőrült idióta meg akarja határozni magánembereknek és cégeknek hogy a saját tulajdonukat milyen feltételekkel adhatják el a világnak, ami igy 2007-ben ismét csak a közröhej tárgyát képzi.

    Miert 2007-ben mar termeszetes dologga valt a monopolium es rohej targya ha probalnak tenni ellene?

    > Már indulok is az electroworld-be és kérek ingyen egy pal tv-t, mert nekem sajnos csak ntsc van és azon bizony nem jön be a királyiegy.

    Ha vagytok meg parszazan, vagy ezren az NTSC problematokkal, akkor egy demokratikus orszagban meg azt is megtehetned, hogy a kiralyi tv elott tiltakozol, ha az NTSC keszulekeiteket kenyszerrel le akarnak veletek csereltetni.

    > Aztán majd győzze meg ez a párezres kissebbség a soktizmilliós többséget, hogy megéri az ő adómilliárdjaikból irdatlan license dijakat fizetni, hogy drm mentes tartalmakat tudjanak sugározni...

    Latod eppen itt vana problema, hogy a tartalomszolgaltatok megtehetik, hogy monopol helyzetukkel visszaelve manipulaljak az egyszeru hetkoznapi emberek penztarcajat.