• BStage
    #17
    "bstege neked sem tetszene ha valaki radkenyszeritene valamit amivel te nm ertenel 1et"

    nem bizony. de itt nem kényszeritenek senkire semmit. Bizonyos tartalmakat csak úgy tudtak megvenni, hogy kötelezték őket drm használatára, aminek megnézése az emberek 99%-ának semmilyen problémát nem okoz, az 1% meg elkezdett ordibálni, ennyi az egész, vihar a biliben megint, úgy fsf módjára. És persze nem is muszáj bbc-t nézni, főleg nem neten keresztül. Aki ott akarja nézni az meg feleljen meg a műszaki követelményeknek, lásd pal/ntsc. Ha az ő rendszere képtelen megfelelni a követelményeknek, pl a drm kikényszeritésének, akkor bizony nem fogja lejátszani azokat a tartalmakat amelyekről a JOGTULAJDONOS úgy döntött, hogy szükséges a drm. Mert joga van hozzá.

    "persze a drm-bol nyert osszeget nm az eloada kapja hanem a kiado"

    az adott tartalom TULAJDONOSA kapja. Ha ez az előadó, akkor ő, ha a kiadója akkor ő. Teljesen lényegtelen a téma kapcsán, lényeg, hogy valaki előállitott valamilyen terméket/szolgáltatást és teljesen természetes, hogy ennek az eladási feltételeit ő határozza meg. (ill. valójában a kereslet/kinálat, ha az emberek úgy döntenek, hogy nem néznek drm-es tartalmat, akkor majd nem úgy fogja árulni. Viszont mivel az emberek 99%-a észre se veszi, hogy drm-es tartalmat néz, ez nem zavar igazából senkit sem, pár ezer hőbörgőn kivül)

    "az is hatasos ha az emberek nagytobsege nm halgatja, ez is 1 modja a tiltakozasnak. "

    egyetértek

    "amugy az hogy 12.000 tuntetek azt nm az orszag lakossagahoz kell merni, ugyebar nm midenki halgatja a bbc"

    bár a bbc azért nem hasonlitható a királyiegyhez, mivel a bbc történetesen normális tartalmakat ad, ezért elég sokan nézik, de mint mondtam, azt a 12 ezret is nyugodtan el lehet felezni, mert biztos lehetsz benne, hogy nagy részük életében nem látott még bbc-t, csak ment a körlevél, hogy valami ms ellenes petició van. Szerencsétlen fsf mostanában teljesen meghülyült, gyakorlatilag más semmi mással nem foglalkoznak csak ms fikázással, meg ms termékek hibáinak gyűjtésével, pedig volna mit gyűjteni (hátmég javitani) a saját házuk portáján is. Na ez az igazán szánalmas dolog...