Norvég black metal banda
  • TS Zolly
    #37
    Anno a kollégiumból irkáltunk zenei kritikákat különféle demos zenekarokról. Néha egy-két kritika, még nagyobb együttesekről is, megjelent a metal hammer hungarykába.( nem egyedül irtam öket!!! ) Szal van elképzelésem a rock zenéről.
    Hogy a speed hogy kerül ide??? Kb egy időben kezdett megjelenni a többi heavytől dúrvább zenei stilusok melett. De hogy megadeth speed zenekar lett volna? Kétlem nagyon. Killing Is my busines albuma nem erről árulkodik. Már irtam, egy amerikai stilusu heavy csapat, ami az európai füleknek, majdnemhogy thrash. Metallica koppintás. Vagy pont a metallica koppintott tőlük, hisz Dave nagyonsokat tett a metallicáért, ami sokáig érződött a korai albumaikon. Kétlem, hogy larsék csapata speed lenne. Mikor elkezdték skatujázni a zenekarokat, nagyos sok esetben, a szöveg világa segített eldönteni. Pl a bm az csak sátánista lehet, dm meg horrorisztikus, vértől csöpögős, halál mindenütt, thrash meg inkább az élet árnyoldalaival foglalkozott. Speed? Faxom tudja. Talán mindegyikkel, csak egy picit lendületesebben adták el magukat.

    Félre értések elkerülése végett, én még mindig a kezdetekről irogatok, nem arról, ami lett. Majd töltök fel három-négy számot, kiváncsi leszek, ki fogja eltalálni, milyen stilusuak. Annyit elárulok, 80-as évek eleje.