Minden ami a Risk nevű társasjátékhoz tartozik
  • trogerzsiger
    #10
    nos ugye vannak a katonák meg ágyusok meg lovasok. szóóval 1 lovas ér 5 gyalogost, 1 ágyus 10 gyalogost! megkevered az országok nevével ellátott kártyákat a jolikkal együtt, majd kiosztod annyinak amenyien játszotok.
    mindenki felrak oda katonát, de! előtte mindenki kivezsi magának a megfelelő mennyisgéű katonát ha 3-an játszotok 35 per kopf ha 4-en 30 és tovább reméelm már rájössz :-) ja és ha 4-en vagy 5-en játszotok akkor két játékos eggyel többet kap a többinél.szóval akkor a 35 katonából vagy ahányból rápakoljátok az országokra katonákat. utána húztok feladatot. aztán a terültetkártyákat, asszem ígyhivják-okat pedig be leht váltani erősítésre. 3 különböző 10 hadosztály, 3 ágyus 8 vagy a szabályzatban tüzérség:-) lovas 6 gyalogos csak 3 hadosztályt ér. ha több mint 5 kártyakombinációd vagyon, akkor nem kell mindet becserélni.

    akkor mindenki szépen elrendezi hogy hova pakolja a hadosztályai tulnyomó részét, ilyenkor az ügyesebbek rájöhetnek, hogy kinek mi a feledata, ja igen nem szabad elmondani.
    nos akkor indul a csata. teszemazt te megtámadod nyugat-erópából dél-európát. akárhány hadosztályod van ott max 3-al támadhatsz! szóval dobsz azzal a 3 piros kis kockával! a védőnek is tezsem azt 3 hadosztálya vagyon. de dobsz egy 6-ost 3-ast és egy 4-est. a védő a két kék kockával dob egy 6.ost és egy 2-est. akkor mindkettőtök elveszít egy hadosztályt. Na de hogyan?! úgy hogy ő szintán hatost dobott ami azt jelenti hogy verte a hadosztályod, szal az elúszott. de! dobott egy kettest amit ver a 4esed. azért nem a 3asod, mert a két legnagyobb érték számít. akkor neki már csak két hadosztálya van, tehát eggyel dob. de te még kettővel, majd ha csak egy hadosztályod lesz akkor dobsz eggyel. utána teszem azt dobsz egy eggyest ilyenkor már nem érdmes dobni mert úgy is a védekező nyer. na itt a dobálást nem mondom tovább, remélem felfogtad. :-) na mindenki támadott védekzett, vagyis kőr vége! Normális ember azthinné, hogy oké jön egy újabb kör, na DE nem! ja egy hadosztálynak minden körzeteben kell lennie. ja és ha elfoglaltad például perut akkor tiéd peru kártyája, ami asszem egy lovas:-D. na akkor kör végén teszem azt van 15 területed! akkor azt elosztod 3-al akkor azt jelenti hogy 5 hadosztályt kapsz, amit bárhova tehetsz! ja és ha velemylik kontinest birtoklod az plusz hadosztályt jelent. a tábla jobb alsó sarkáben asszem írja hogy melyik mennyi, de afrika 3 ázsia 7 ausztrália 2 európa és észek amerikai 5, öreg kontinensünkbn nem vagyok biztos és dél amerika szintén 3.ja meg a megkaparintott kiörzetkártyákat vagy miket beválthatod a kör végén további hadosztályokká, ja a dzsoli meg bármi lehet. na megy tovább a játék, azt nyer aki elsőnek teljesíti a feladatát, van még kétféle jtáék a világhóditók játéka, gondolom a nevéből rájösz:-) van a harc a fővároskért, az hogy a kapott kártyákból eggyet kiválasztasz, azt az a fővárosod, nemtudja senki ha valaki elfoglalja az szopás, vagyis kiestél. aki elfoglalta a az összes területed a kontinesen megkapja és rárak egy hadosztályt a többiröl meg nemtudom, nemderül ki a szabályzatból az nyer aki mittomén 3 játékos kzül aki 2 fővárost megszerez és így tovább

    ennyi!