nobses#30
Szia.hát ne haragudj, de légy szives ne beszélj így az egész magyarság nevében! valószínűleg magadból indultál ki...,legalábbis remélem. én belátom, a magyar nép sem tökéletes, de mint a cikkből is látjuk, a híres amerikai nép sem az valójában, amit elakarnak hitetni velünk a tv-ből,pedig hol van a mi hírünk hozzájuk képest?az első hozzászólás épp elég ide,tehát ők is lényegében ugyanolyan emberek, ahogy mi is...
"tehetetlen" - (általánosságban) ha vki tehetetlen, mert nincs munkája, fogyatékos, rokkant, akármi, arról biztosan ő tehet,nemde?(természetesen vannak kivételek) az egy dolog hogy Győrben keresnek kukásokat, és nem igen van jelentkező, de azért nem mindenkinek olyan egyszerű ienkor a dolga, hogy csak átköltözik és kéri a munkát, talán már megugrott volna ott a népesség is ha minden ien egyszerq lenne:)
"önállótlan" - sztem ez elég alaptalan...
"ingyenélő" - ha belekötök kicsit a szóba, rálehet vágni hogy ma már semmi sincs ingyen, akinek nincs miből annak aztán tényleg nehéz az élete,nemtudom mire gondoltál ezzel, ez talán az én felfogásomból adódik=)erre nemtudok mit mondani
"megbízhatatlan" - ha vki megbízhatatlan, az eddigiekhez hasonlóan szintén nem egy népben rejlő hibát takar általában,sztem ez nagyon is emberi hiba, de úgy érzem talán a cigányoknál elég tapasztalható,bár talán ellent mondok most kicsit magamnak=) én a magyaroknál ahogy te mondtad "nagy általánosságban" nem tapasztaltam egyáltalán ilyet, inkább fordítva. ami a cigányokat illeti, ott a mércét máshogy látom, de szintén tapasztalat hogy rájuk se feltétlen igaz,bár minimális ismertség után a hírük miatt is, nem tartom őket igazán megbízhatóaknak, és sokan mások sem, ez tény.
"nem is túl tisztességes" - itt sem tudom igazán kinek a nevében beszélsz, elég sértő nekem ez a megjegyzés is. a szüleim,nagyszüleim,rokonaim szinte mind tisztességes munkával keresik a napi betevőt(szintúgy barátok,ismerQsk családja)(bár vannak körök ahol ez nem "divat", ez is tény)(,én 17 vagyok,úgymond állásom nincs,bár nyári munkát én is csinálok,szintúgy "tisztességes bérért",nem fosztom az öreg néniket és nem ritkítom senki vagyonát és értékeit:) ), és sztem ez nem csak rám és az én családomra igaz.
"Miért számodra elképzelhetetlen, hogy színtiszta magyarként nem ajnározom a saját "népemet"? Vagy gerincesebb dolog rosszat mindig csak a "körön kívüliekre" mondani? Mi ez ha nem a színtiszta nacionalizmus? Na persze, ugye mi mindenkinél tökéletesebbek vagyunk." - bár nem nekem válaszoltál, de sztem nagyon szomorú hogy a saját "néped" "ajnározod". azt, hogy mi tökéletesek vagyunk sztem ha olvastad egy fórumban biztosan viccből írta aki írta,máshol elég ritkán láthatsz/olvashatsz/hallhatsz ilyet. az szintén kissé talán egy emberi hiba, ha vki más népeket "ajnároz" a te szavaddal élve, bár ez elég jellemző hiba, de sztem természetesebb mintha a saját népével tenné ezt. persze ez nem mentség, de ahogy nálad látom a helyzetet, sem a saját, sem más népét nem tiszteled, én a helyedben szégyelném magam, de nagyon, amiért képes voltál ilyen dolgokat írni a saját hazádra! belátom az se szép ha más népeket szólunk le, ami jellemző, de úgy vélem minden nemzetben van egy kis "ellenségeskedés" más népekkel szemben, de több ezer év háború után azért egy kis utóhatása megmarad a dolognak, hogy a saját nemzetünket szeressük, ne a másét,ami háború nélkül is jellemző.persze a mai világban szerencsére már nagyjából ez nem jellemző annyira(jelentősebb ellenségeskedés,iesmi),az emberek vándorolnak ide-oda és sokszor nagyon is jó/jobb nekik ott.ami a fajgyűlöletet illeti még, azért gondolj bele hogy nem csak itt nállunk közösítik ki sokan pl. a fogyatékosokat, ugyanúgy más országokban is, nálunk még rátesz a lapátra hogy Románia uralja a régi országunk egy jó részét,és még pár dologgal kissé kiérdemelték sok magyar számára a gyűlöletet, ezért is érzem még azt, hogy a fajgyűlöletben egy kis természetesség van, ráadásul ez öröklődik is, ne csodálkozz ember ha a magyarok jórésze nem a saját nemzetét szidja,elvégre ez az otthonunk is,és lehet hogy van ahol szebb az élet,de így kell szeretni a hazádat ahogy van,édesanyát sem a gyerek választja,te sem magad választod a helyet ahol születtél,fordítva sem,de így kell elfogadni bárkinek a hazáját is és az édesanyját is, ahogy van, úgy érzem inkább te vagy a magyarság egy selejtes része, te vagy rá az élő példa úgy néz ki számomra,már ne is haragudj. ha nem teccik itt,légyszives menj máshova! ha nem szereted a hazád én biztos nem látlak szivesen... magyar oldalakra se írj mert ez magyar!:)ha nem teccik ellehet menni, a véleményed mindenesetre tudosmául vettem, de elítélem.hali.