sonicXX#19
Ennek a filmnek némiképp archaikus hangulata van, engem megfogtak benne a karakterek és az a fajta kép- és szövegvilág ahogyan ábrázol a rendező/író, aki csípi a kicsit képregény-regényszagú filmeket, az szerintem díjazni fogja, akinek csak a 3 hónapig renderelt 3D-s scifi effektek tesznek élvezetessé egy filmet, az ne fáradjon vele hogy megnézi: ebben a filmben nagyon-nagyon kevés effekt van. Inkább a története és a hangulata az ami elragadhatja az arra fogékony delikvenst. És habár 12-es karikás a film, azt mondom, 18 év alatt nem igazán érdemes megnézni, mert - lekezelés nélkül - egy bizonyos értelmi érettség kell ehhez a filmhez. Mondhatnám hogy féllábbal lóg át hálivúdi akció-komédia kategóriából a profi művészfilm kategóriába. Kevesebb effekt, több szimbólum, több cselekmény, árnyaltabb humor, több mondanivaló - röviden szerintem ez jellemzi a fimet. Szerintem nagyon kiegyensúlyozott. Pacino viszont tényleg gyenge ebben a szerepben mint az algopirin: mintha egy tinikomédiában játszana - Don Gattó a Tetves és Dugóból hihetőbb főgenya volt...