• waterman
    #19
    ha eleve több szálra akarsz írni egy progit, úgy azért nem olyan nehéz ám több szálra írni.. egy gubancos szahar régi kódot átemelni többszálúra, na az nehéz. akár minden komolyabb függvényt új thread-ként kezelhetsz, a kérdés hogy megéri-e?
    ha már játékok szóba jöttek - tehát én nem akarom fikázni pl. a picipuha fligth stimulator x programját, de az első vörzsön nem használta ki a két magot. egész pontosan az egyik magot izzasztotta semmivé. jött egy patch úgy már használta mindkettőt kb 2/3 teljesítményig. a videókártya bírta volna jobban is, akkor mi volt a gond? az volt a gond, hogy memória sávszélességbe ütköztem, mivel bmp-k és wav-ok ezreiből áll össze az a programozástechnikai szörnyszülött és csak a textúrák ide-oda mozgatása felőrli a gép teljesítményét(konténerfileba be kéne ereszteniük mindent és már az javítana rajta, hogy fileon belül dolgozni gyorsabb, mint 400 fileal). x2 3800+, 2 giga 800mhz ram, 7600gt : végeredmény havaii felett a város felé repülve 7-12 fps. hát kérem alásan ott picipuháknál "a lovacska ivarszervét a tápcsatornájuk végső szakaszába.."
    tehát hiába írsz több szálra valamit, ha az összes többi része egy nagy rakás ****, addig nincs értelme többszálúsítani. nem ugyanaz a műfaj, de doom3 - sokáig töltögetett, de fél giga rammal IS élvezhető volt a képi világ, nem akadozott mint rozsdás fűrész a száraz fában. a varázsszó az optimalizálás, tehát lehet, hogy egyszerűbb megírni egy bublesort-ot, mint egy quicksortot, de az utóbbi csak 3 nagyságrenddel gyorsabb.. ha egy hajszálnyit többet fordítanának a programozók a kódra, akkor sokkal jobb programok lennének. pontosabban inkább azt mondom ha több idejük lenne kódolni, akkor nem csak a fatal error-okat javítanák, hanem a warningokat is..