• Spica
    #30
    hm ha megmaradnak a fifa - reklámtábla szinű reklámozással azzal szerintem még nincs olyan nagy baj. eddig is megcsinálták, persze ettől neked nem lett olcsóbb a játék, nekik viszont plusz haszon, hogy a költségeiket ilyen módon tudják fedezni. és ez akárhogyis, de kiszúrás veled szemben, aki rossz esetben 10k-t perkáltál egy EA-féle ***-ért, viszont ha esetleg valami más módon jutottál hozzá, ami szintén nem a legkorrektebb, akkor azért egy kicsit furcsán veszi ez ki magát. mondjuk úgy védekeznek a kalózkodás ellen. :D

    na de a másik oldalról pedig akkor is igazságtalan valahol ez az egész a userrel szemben, de hát mindig is az volt minden platformon a reklámozás, ha nem kaptál valamilyen kedvezményt a reklámok megnézéséért/meghallgatásáért. a reklámpszichológiának pont megfelelő eszköze egy reklámtábla a focis játékban. a hosszútávú enyhe manipuláció a cél és erre jó. bár ismerve néhány kocka lelkivilágát kérdéses, hogy egy ilyen reklám gyakorol-e hatást rájuk.

    az aggresszív reklámok viszont tényleg nem helyesek szerintem, főleg egy játékban nem. mondjuk nem valószínű, hogy egy olyan játékkal ki mernek jönni, ahol a képernyőn felugrik egy pár adidas tréningruha, de az már simán elképzelhető, hogy a háttérben levő focicsapat nike cipővel, fila gatyával edz és redbull energiaitalok vannak szétszórva a gyepen. mondjuk undorító a játékipar ilyen szintű kihasználása, de manapság sehol sem a korrektség a legfontosabb..