• Laci082
    #4
    Mielőtt nekiálltok szapulni a kábeltévéket: Néhány helytől eltekintve sehol nem fogható jelenleg a magyar EUSP2. (UPC Direct-en az angol nyelvű adás van, amin teljesen más műsor megy). Nem is igazán rajonganak az ötltért a szolgáltatók, hogy betegyék. Miért? Mert tavaly már "beszopták" a Sport Klub-al ezt a gerilla marketinget, amikor is az a "csak nálunk a VB összes meccse" szöveggel hírdette magát, és a szolgáltatók a nézői nyomásra kénytelenek voltak berakni, persze úgy, hogy a SK kikötötte a szerződésekben, hogy néhány évig nem vehetik ki a kínálatból. Ezt is bevállalták a szolgáltatók miközben ők is tudták előre ami ma már valóság: A VB befejeztével (és annak 30-szoros ismétlése után), a SK egy trágyadomb lett, igen gyenge kínálattal. Persze a csatorna ezt lesz*rja, ők be vannak biztosítva a szerződésekkel, és jön a pénz a szolgáltatóktól.
    Ugyanez van most az EUSP2-vel, annyival más a helyzet, hogy ők azért minimum 3 évig adják a PL-t. Viszont ők is öt éves szerződést kérnek, és brutálisan magas jogdíjakat, amit az amúgy is béka segge alá lenyomott árakba már nehéz belekalkulálni fogyasztói áremelés nélkül. Ezt viszont valószínűleg nem díjaznák azok akiket nem érdekel a foci.
    Megoldás: sport csomag bevezetése, bele az összes sportcsatornát, akit érdekel fizesse meg. (a sport, és film csatornák a világon szinte mindenhol külön csomagban vannak, hiszen általában ezeknek a legmagasabb a jogdíja).