• sathinel
    #10
    tehát szerinted japán, EU mind hozzánemértő senkik? és annyiról van szó hogy zsebre dolgoznak?
    wgy kis olvasmány
    Az állam feladata

    Az állam elsődleges feladata a belső rend és igazságosság fenntartása, a gazdaság és társadalom uralkodó, mindenki számára kötelező szabályainak kialakításával és betartatásával. Ez magában foglalja a törvényalkotást, a törvények betartásának ellenőrzését és be nem tartásának szankcionálását.
    Az állam feladataihoz tartozik még az ország képviselete nemzetközi viszonylatban, a külpolitikai diplomácia és az önálló hadsereg fenntartása.
    Az állam tevékenységének nem célja a gazdasági életbe való aktív beavatkozás, hanem a gazdasági élet, a hétköznapok nyugodt, megbízható intézményi hátterének biztosítása. A modern gazdaságban az állam szerepvállalása a tényezők egy részének központi hatalmon alapuló elosztása, amely nélkülözhetetlen az erőforrások hatékony elosztásához.

    "gazdaság és társadalom uralkodó, mindenki számára kötelező szabályainak kialakításával és betartatásával"
    akkor szerinted ez mire vonatkozik ha nem arra hogy ha csináltak ilyesmit, és tudomásuk lett róla akkor az ellen fellépjen??? mondtam olvass utánna hiába írsz idiótaságokat sok sorban attól még ez a feladata. Ez miatt szidni annyi mint azt mondani nekik hogy ne is dolgozzanak.