Ki melyikben hisz? Melyik irányítja az életünk? Vélemények, nézetekre vagyok kíváncsi!
  • nyaSGem
    #234
    Höhö... Ja!

    "Ilyet én is álmodtam. Mondjuk, h. megbuktam a forgalmi vizsgán, meg hasonlókat."

    Olyat álmodtál e meg, ami teljesen váratlan dolog volt, pl. egy váratlan tragédia, egy váratlan vendég, tehát olyan dolog, ami nem is sejthető előre?? Mert ezek az igazi előre megálmodások.
    Ha vizsgára készülsz, akkor ugyebár közepes esetben 50-50% az esély. (ha nem tanúltál rá, akkor jobb eséllyel buksz meg)
    De akkor mi van, ha bebifláztad az egész tananyagot, és mégis azt álmodod, hogy valami rossz osztályzatot kapsz?

    Erre van egy esetem.Azért emlékszem rá pontosan, mert az első megálmodásaim között volt, ekkor kezdődtek ezek a dolgok velem:

    Régen feleltem már földrajzból így a tanárom - aki egy jó fej volt amúgy -, említette, hogy készüljek, mert jövő órán felelni fogok. Természetesen gőzerővel bebifláztam az anyagot, a földrajzot amúgy is szerettem és szerintem nem is volt nehéz. Egyáltalán nem tartottam a következő órától.
    Viszont egy nappal előtte jött az álom, hogy földrajzból felelek és hármast kapok!

    Eljött a nap... Kiderült, hogy a tanáromat leverte a lábáról valami betegség, influenza, megfázás, ilyesmi. Egy helyettesítő tanár jött be az órára. Természetesen feleltetett, pedig általában nem szoktak a helyettesítő tanárok és ez a majom éppenséggel orosz tanár volt. (akkor még tanúltunk oroszt) Az anyagot hibátlanúl végig mondtam, még csak bele sem kérdezett. És ekkor jött a sokk!! "Hármas" mondta és azzal a lendülettel be is írta a naplóba.
    Olyan balhét csaptam, mint életemben azelőtt soha. Egyből felmentem az igazgatóhoz, elmondtam mi történt, másnap anyám is bement a suliba.
    Az igazgató és a helyettesítő tanár előtt újból el kellett mondanom az óra anyagát!
    Az igazgató áthuzatta a jegyemet és ötösre javították!
    Azt nem tudom, hogy az a fasz milyen leszúrásban részesült, de remélem kapott a pofájára, azóta sem értem mért történt a dolog. Egyetlen amit el tudok képzelni, hogy a feleletem alatt elbóbiskolt és nem emlékezett rá, mit mondtam fel neki, ezért választotta az "arany középútat" és adott egy hármast.

    A megálmodásba hármas volt, pedig végsőre ötöst kaptam. Lehet, hogy megváltoztattam a sorsot, de az is lehet, hogy simán csak az egyik eseményt álmodtam meg a kettőből?

    Szóval az ilyen esetek igen eltérőek attól, mint amikor számítunk valamire és logikailag következtetünk a kimenetelére.