Ki melyikben hisz? Melyik irányítja az életünk? Vélemények, nézetekre vagyok kíváncsi!
  • nyaSGem
    A másodfok első tárgyalásán szakértői véleményeket is kért a felperes, ez bonyolította az ügyet, de az ügyvédeink azt mondták, hogy a marha felperes csak feleslegesen fizeti a nagy pénzeket a szakértőre, mert úgy is veszít. A védelmünk előadta az álláspontját, természetesen immáron turbózott tartalommal, jól sikerült a bíróval való adatközlés, újra mindenki úgy gondolta, a per a mi javunkra fog eldőlni egyértelműen.
    Két-három hétre rá jött az álom:

Egy trón volt előttem, én a trón előtt álltam. A trónon pedig Pallasz Athéné ült.
    Tudom, hogy ez röhejesen hangzik, de ez van. Nem tett semmit, csak rámnézett komoly tekintettel és ennyit mondott nekem:

"Készüljetek sok pénzzel!"

Másnap közöltem a nejemmel, hogy a pert elfogjuk veszíteni és szépen kezdjünk el pénzt félre rakosgatni, hogy ne érjenk minket váratlanul a nagyobb anyagi kiadás.
    Nejem komolyan is vette a dolgot, így is tettünk. Később úgy finoman elhintettem a perben részt vevő többi családnak, hogy a véleményem az, hogy esetleg elveszíthetjük a pert, azért készüljenek rá anyagilag. Persze azt nem mondtam nekik, hogy mindezt álomra alapozom.
    Ők végig reménykedtek, sőt biztosak voltak a győzelemben, mi viszont egyértelmünek vettük a vesztést, így a hátralévő pár hónapban, mind anyagilag, de főképp lelkileg rákészültün, elfogadtuk, hogy veszítünk. A tárgyalásra nem is mentünk el, épp autóban ültünk, amikor egy másik alperes közölte velünk telefonon a dolgot: vesztettünk.
    Mi a nejemmel már csak mosolyogtunk a dolgon, mert lekileg nem ütött meg minket. Persze a pénz átutalása közben a fogamat szívtam rendesen, de hál'Istennek az összeg tényleg nem különösebben rengette meg a családi kasszát, főképp, hogy anyagilag is rákészültünk a dologra.
    Harmadfokra nem lehetett a pert vinni, ez a bírói levélben volt. Hogy miért ahoz én nem értek, de mi a feleségemmel eldöntöttük a második álom után, hogy nem is visszük tovább a pert, mert az csak többe kerül.
    Remélem nem untattalak titeket a történettel...