Messze kerüld el ezt a boltot!
  • Maksi
    Remélem, hogy a történetem sokakat fog eltántorítani attól, hogy a Megapixel üzleteiben akár egyetlen forintot is elköltsenek!

Sajnos, tapasztalatlanságomnak, és jóhiszeműségemnek köszönhetően vásároltam e cégnél egy Canon 350D készüléket 187.500 forintért. Apró hibája lett az idők során, ezért visszavittem garanciális szervízbe. A törvény előírja, hogy a javításnál törekedniük kell arra, hogy legfeljebb 15 nap alatt megjavítsanak bármilyen készüléket. Ez az időtartam igen hosszan elhúzódott, és mikor 42 napnál jártunk, úgy döntöttem, hogy elállok a szerződéstől, vagyis nem tartok igényt a mindaddig javítatlan készülékre, hanem követelen, hogy fizessék vissza a teljes vételárat. Ez idő alatt semmilyen tájékoztatás nem kaptam, hogy is áll a javítás. A 49/2003-as GKM rendelet 5§ értelmében átvételi elismervényt sem adtak a gépről, ami szabálysértésnek minősül:

"Javításra az árut elismervény ellenében kell átvenni. Az elismervényen fel kell tüntetni a fogyasztó nevét és címét, az áru azonosításához szükséges adatokat, az áru átvételének idejét, és azt az időpontot, amikor a fogyasztó a kijavított árut átveheti."

Az üzlet dolgozói nemcsak, hogy nem ismerik a rájuk vonatkozó törvényeket, de még meg is akarják magyarázni, hogy annak, aki már olvasta azt, nincs igaza. Nem mintha, nekik, mint alkalmazottaknak bármi érdekük is fűződne ahhoz, hogy a vásárlónak igaza van-e a céggel szemben, vagy sem? Ők csak kötözködnek.

Rá 10 napra, hogy ezen szándékomat közöltem a DigitalZoom Kft-vel írásban, s időközben kénytelen voltam vásárolni egy másik, hasonló kategóriájú fényképezőgépet, mert az előzőt nem javították meg időben, felhívtak, hogy kész a gép, s mehetek érte. 52 nappal a javításra beadott időponttól számítva, holott 15 nap alatt kellene törekedniük erre.
    Azóta sem vettem át az "állítólagosan" megjavított gépet, írtam a Vásárlók Könyvébe, beszéltem a tulajdonossal aki lekezelően beszélt velem, és közölte, hogy felőle bíróságra is mehetünk, és hagyjam már békén ezzel a dologgal, mert esze ágában sincs foglalkozni a panaszommal.

Nagyon remélem, hogy mások nem esnek bele ebbe a hibába, és inkább máshová viszik a pénzüket, ha fényképezőgépet, vagy hasonló műszaki dolgokat szeretnének vásárolni, mert az Megapixel-nél csak addig fontos egy fogyasztó, amíg a pénze be nem került a kasszába. Utána már csak egy kellmetlenkedő tag lesz, akivel vitatkozni kell, és mihamarabb megszabadulni tőle...