• Penge4
    #111
    Nem választhatok más ablakkezelőt/képnézegetőt/bármit, ha a default nem tetszik, mert ezeket integrálták, és ennyi.


    "Mester, köszönöm a felvilágosítást, most már tudom, hogy a NASDAQ, Myspace, OTP és hasonló volumenű cégek IT-sai hülyék. El kéne küldeni őket egy linux-továbbképzésre, ugye?"

    Annyi igazság van benne, hogy a Windows otthoni felhasználóinak 90%-a nagyon kezdő, ezért ilyen felhasználóbarát a rendszer. A Linuxos kollégák meg gondolom úgy kezdték, hogy 4 évesen már kernelt fordítottak és nem egérrel katintottak a Start menüre meg "felfedezték" mit nyújt a "számítógép". Ha megláttak volna egy parancssort, valószínűleg elriasztotta volna őket. De a Linuxosos többsége a felületből itél. A Windows is közel olyan részletesen konfigolható, testreszabható, aki már ért hozzá. A Linux kapott az alap feladatokra egy GUI-t, ennyi.
    Egy power user meg maximum akkor fog áttérni Linuxra a jól megszokott rendszeréről, ha olyan beállítottságú. Aki már eljutott egy bizonyos szintig és nem omlik össze nála a rendszer, tehát nincs vele semmilyen problémája, az nem fogja egy új rendszerrel a 0-ról kezdeni. Az meg hogy kinek melyik a jobb, az megint szubjektív.