• dez
    "Szóval ha tök mindegy, hogy honnan világítom meg a tv/monitor kmögötti falat, akkor biztosan nem szokták azt mondani a szemészek, hogy "a televizioja hatterebe valahova tegyen egy alacsony fenyereju vilagitast" "

Hát, szerintem meg kicsit logikusabb a monitor mögé tenni egy lámpát, mint a széked mögé, hogy jól szembe világítson, ha megfordulsz. :)

"Igaz, de ettől még igaz amit mondtam. A háttérvilágításos (LCD) és a fénykibocsátó kijelzőtechnológiának (OLED) semmi köze az említett szem egészségügyi témához (tv/monitor körüli terület megvilágítása)."

Éppen ezért nem tudom, miért analizálod az LCD és az OLED különbségét, amikor RealPhoenixx ezek, és a szóban forgó techológia különbségéről beszélt, nem az LCD és az OLED.

"Az hogy szembőli megvilágítást igényel, tulajdonképpen azt jelenti, hogy monitornak teljesen alkalmatlan, tehát a cikk címe téves."

Miért is? Nem tudsz magad elé tenni pl. egy nyomtatott lapot, v. fényképet? Na persze nem egy tök sötét szobában. De annyi baj legyen!