• dez
    #9
    Először is, augusztusban kezdik a sorozatgyártást, és ekkor már elindul a szállítás is olyan partnerek felé, akik már mindent előkészítve várják, mivel szeptemberben már maguk az azt használó szerverek fognak a piacra kerülni. Persze a darabszámokról nincs pontos információ, úgyhogy bármi további csak feltételezés, amit nem ildomos hivatalos információnak feltüntetni.

    Azt azonban tudni lehet, hogy az Opteronokat nem éppen fillérekért szórja kifelé az AMD, tehát jóval nagyobb ezen a nyereségük, mint a desktop procikon. Magyarán, egy Opteron kitesz x majdani Phenomot. Nem véletlenül előbb a szerver vonallal foglalkoznak, és csak utána a desktoppal. Főleg, hogy szerver és workstation chipként (több-/sokszálas alkalmazások) talán jóval sikeresebb lesz, mint desktop chipként.

    Azt egy szóval sem mondtam, hogy ettől majd egycsapásra nyereségessé válik a cég, csak azt, hogy augusztustól "kezdi befolyásolni az eladásokat". A mérték ugyebár nem volt meghatározva.

    Arról sem láttam még hivatalos nyilatkozatot, hogy a 2 magosok mikor is jönnek.

    A "pár hónap"-on természetesen nem a szeptemberig hátralévő 1,3 hónapot értettem. Hanem az év végéig, jövő év elejéig tartó időszakot, ameddigre kiderül, hogy mégsem mennek csődbe, sőt növekednek a bevételek.

    Az órajelmániát próbáld egy kicsit félretenni, és felfogni, hogy az IMC és a HT miatt többutas rendszerekben, sokszálas szerver alkalmazásokban most is jobban teljesít a K8-as Opteron, mint a Core 2 alapú Xeonok, amik továbbra is az FSB-n vergődnek. (Ez így lesz a Penryn esetén is.) És akkor most ehhez jön majd a natív 4-magos felépítés, még gyorsabb belső kommunikációval, és a jóval gyorsabb HT kapcsolat a procik között.