• shabba
    #8
    Az elfogult AMD hited miatt azt nem tudod megérteni hogy attól mert egy proci megjelenik szeptemberben - ami inkább csak paper launch - attól még nem fog rendelkezésre állni nagy gyártási volumenben és főleg nem fognak belőle 1 hónap alatt annyit venni amitől az AMD máris nyereséges lesz. Az Intel is majd egy 1 év alatt adott el 1 millió 4 magost, az AMD-nek ehhez majd jóval több időre lesz szüksége, és jóval többet kellene eladnia ahhoz hogy kijöjjenek a gödörből.

    Attól mert egy termék megjelenik egy adott negyedévben, főleg ha csak bemutatgatják, még nem fog az üzleti adatokra jelentős hatást gyakorolni. Én már az előző negyedéves fiaskó idején is a mondó voltam addig amíg az AMD nem jön ki egy erős 2 magos K10 vonallal a Core2 ellen, méghozzá nagy terítési volumennek, felfutott értékesítéssel addig nincs is értelme arról álmodozni hogy az üzleti mutatók majd jelentősen javulnak. Márpedig a 2 magosok 2008Q1-ben érkeznek, Q2-ben épp ezért nem is igazán várok semmi változást a pénzügyi jelentések terén. Utána már talán megindulhat egy pozitív változás, de ez még mindig csak a veszteségek csökkenését jelenti majd. Igazán érdemi változás 2009 előtt nem nagyon lesz szerintem az AMD-nél, az is erősen attól fog függeni hogy a 45nm-es cuccok hogy tudnak majd teljesíteni, és tutira veszek azok is késni fognak legalább fél évet. 2009-re meg jön az Intel a Nahalemmel és lehet kezdődik az egész AMD fiaskó elölről ahogy a Core2-vel is történt.

    Másik topicban írtad hogy te vennél AMD részvényt ha lenne pénzed, mert ez a pár hónapot már csak kibírják. Szerintem nagyon nagy tévedésben van ha azt hiszed hogy a Szeptemberi K10 startal majd hirtelen pálfordulás lesz az AMD-nél és pénzügyileg máris egyenesbe kerülnek. Szerintem az pár hónap lesz legalább 1.5-2 év és utána még ki tudja mit vírít újra az Intel.

    Ha már ennyire nem értesz egyet a cikkíróval, akkor kíváncsi lennék szerinted 2007Q3-ben hány darab K10-et fog értékesíteni az AMD és az mennyire fogja befolyásolni a cég processzor eladásait és pénzügyi helyzetét? Én 5 számjegyű eladásnál többet nem saccolnék, mondjuk 50 ezer darab proci mellett 800 dolláros átlagárral számolva, ami az Intel termékei mellett az alacsony órajel miatt nem lenne túl versenyképes az 40 milliós bevétel, annak a profit tartalma erősen egy számjegyű. Szerinted az mit fog változtatni a közel 600 milliós veszteségükön? Szerintem semmit. Ennél sokkal komolyabb volumenű értékesítést kellene elérniük hogy azoknak érdemi hatásuk legyen.