A Midnight Clear
  • Dexantreal
    #1
    Éjfélre kitisztul
    (A Midnight Clear)


    színes amerikai háborús filmdráma, 107 perc, 1992
    16 éven aluliak számára nem ajánlott

    rendező: Keith Gordon
    író: William Wharton
    forgatókönyvíró: Keith Gordon
    operatőr: Tom Richmond
    zene: Mark Isham
    producer: Bill Borden, Dale Pollock
    vágó: Don Brochu

    szereplő(k):
    Gary Sinise (Vance Wilkins)
    Peter Berg (Bud Miller)
    Kevin Dillon (Mel Avakian)
    Arye Gross (Stan Shutzer)
    Ethan Hawke (Will Knott)


    A II. világháború vége felé járunk, 1944 decemberében. A hófödte Ardennek embertelen körülményei az Egyesült Államok legígéretesebb elit-alakulatának tagjait is megtörte: a kezdeti dicsőséges napok már csak emlékek, a szakasz egyharmada odaveszett a fronton és az életben maradtak is alig állnak a lábukon. Wilkins, a rangidős tiszt hírt kap otthonról: felesége elvetélt. Ez az utolsó csepp a pohárban - Wilkins idegösszeroppanást kap. De a háború még nem ért véget. Az új parancsnak megfelelően elhagyják a tábort és egy közelben álló, elhagyatottnak tűnő ház felé veszik az irányt, ahonnan a tervek szerint majd szemmel tartják a németek mozgását. A házba azonban már beköltöztek a németek, akik golyózápor helyett hógolyórohammal fogadják az elcsigázott ellenfeleket. Nem akarnak ők már harcolni, csupán túlélni szeretnék ezt a mocskos háborút. A békés karácsony esti hangulatot azonban fegyverdörgés veri fel...


    Képek:












    Ma éjjel volt az TV2-n.
    Nekem ez egy nagyon kedvenc második világháborús film. Főleg a hógolyózós jelenet a legjobb benne! De az egész filmet bírom.
    Rég láttam már, úgy, hogy örülök, hogy leadta a TV2 és csak azt nem értem, hogy:
    - az ilyeneket miérrt teszik hajnalara? 16-os korhatár. Sztem simán lehetne 12 is, csak, hogy kötözködjek picit :P. Mondjuk nekem8, mert 20 vagyok. Ám, aki fiatal még és korán lefekszik, az az ilyen filmekről lemarad. Hülyeség ezt hajnalra tenni.
    - Emellett hol maradtak a többi második világháborús filmek? Egyedül a magayr1 kezdte el leadni az Elit alakulatot - és talán a végére is értek már -, de a nagy adók, TV2 és RTL, mintha ezt elfelejtették volna. Pedig sokkal szórakoztatóbb és tanulságosabb, mint egy hülye sorozat, vagy hasonló :P.