BiroAndras#433
"1. A hangsúly az egyszerűn volt. Egyszerű, józan paraszti ésszel belátható és megérthető ok-okozati összefüggések."
Már megint az antropocentrikus gondolkodás. Nem az ember a világ közepe. Nem lehet az alapján osztályozni a természet törvényeit, hogy az ember mit képes felfogni.
Mellesleg láttad már a Schrödinger egyenletet? Szerinted az bonyolult?
"2. A kvantumfizikában nem csak hatnak azok az - amúgy rendkívül összetett, "elvont", sőt önmagukban "cselekvőképes" - törvények"
Mit jelent az, hogy "önmagukban cselekvőképesek" ?
"hanem magát a világot is azok "képzik", generálják. Nincs önhatalmúlag anyagi létező."
Ezt sem egészen értem. Természetesen a kvantumfizika egy más szinten írja le a valóságot, és azt is mondtam már, hogy a hagyományos anyagfogalom itt értelmetlenné válik. De arról nem a természet tehet, hogy mi emberek milyen fogalmakat találtunk ki.
"Nem olyan primitív az, ha megért jópár kvantummechanikai alapfogalmat, és az ezek által implikált új világképet."
Hát ez nagyon kevés.
"Azonban a legtöbbeknek fogalmuk sincs erről, és a régi, avítt világképben élnek."
Pontosan azért, mert az agy ezt már képtelen megemészteni. Ahoz, hogy megértsd a kvantumfizikát, el kell fogadnod, hogy sosem fogod megérteni.
"Jaj, már megint ez a "senki = én nem""
Nem tűnik fel, hogy velem beszélgetsz?
""De próbálj már meg egy kicsit a saját korlátaidtól elvonatkoztatni. Persze ez nem olyan egyszerű, nem csoda, hogy nehezen megy."
Mutasd meg, hogy kell..."
Úgy kell, hogy pl. elfogadod hogy az emberi agy képességeinek vannak korlátai.