• dez
    #29
    " "egyfajta speciális CrossFire technológia" = HypertTransport?
    Ennek lenne értelme. Megvan minden technológiájuk hozzá."

    Hát ja, HT, meg ugye a Torrenza platform. A nyilatkozó egyébként konkrétan CrossFire összeköttetésről beszélt (CPU és GPU között, szal nem több GPU-ról volt szó), de bizonyára valójában a HT-re gondolt. (A felsővezetők néha kicsit keverik a dolgokat. :D) (Máshol én is írtam, de itt már nem akartam túl sokat "okoskodni".)

    "Meglátásom szerint még mindig az lenne szép, ha egy többfoglalatos alaplapra lehetne pakolni különböző procikat, az alaplapon meg ott lenne egy buta framebuffer memória, meg egy DVI kimenet."

    A 4x4 (Quad FX) rendszer kapásból használható lenne erre, a Torrenza keretein belül. Csak le kell majd cserélni a PCIe interfészt HT-re az ide illő GPU-kon. És lőn, éppen ezt csinálják. Viszont, mivel ez elsősorban GPGPU alkalmazás célzatú lesz, nem kell külön vram, meg képkimenet sem.

    Kicsit más az olcsóbb kategóriás laptopok, és talán irodai célra gyártott asztali változat. Ott továbbra is a képmegjelenítés minnél gazdaságosabb megoldása lesz a cél. (Esetleg egy high-end laptopban mindkettőre használják majd.)