• remark #36
  "nem tom mitől lett divat ennyire az USAt fikázni..."
  Nem divat. Tenyeket sorol az ember. Egyszeruen az tortenik ami USA-n belul is. Nyilnak fel a szemek... abban az ertelemben is, hogy amit az USA csinal az marpedig hatassal van a mindennapi eletunkre is, de a jovonket biztosan alapvetoen befolyasolja. (Azaz: nem ignoralhatjuk azt hogy mit muvel az USA.)

  "őszintén szólva irigység... mert mi van ha az olajért támadta meg Irakot? ÉS??? A helyükbe mi is ezt tettük volna..."
  Ha majd a kovetkezo celpont te leszel, vagy a te csaladod, vagy a te orszagod, akkor is mondogasd ezt, hogy ha te lettel volna olyan pozicioban hogy kiirts magad korul mindenkit mert neked kell a tér, a föld, az eroforrasok stb. akkor te is megtetted volna. Mert neked az altalad elkepzelt minosegu elethez tobb jogod van mint barki masnak ugyanehhez.
  Es ha ilyet megtennel, az teged minosit, mint az, amit az amerikaiak most mar joparszor megtettek, az meg oket minositi.
  Kicsit unalmas mar, hogy csak azert mert nem tudunk elszakadni attol hogy az "amerikaiak a jo fiuk", ugyanazert a buntettert (haborus bunokert pl.) oket szeretjuk, mig mas orszagokat, vezetoket meg utalunk. Ez abszurd.

  Felfoghatnank hogy az alsobbrendunek tekintett kulturak kiirtasara, meghoditasara, kifosztasara valo torekves (pl. gyarmatositas) hosszutavon nem jo politika. Rovidtavon elonyos, de hosszutavon problemakat gerjeszt, amikert felelosek leszunk, es amiket utana 100x annyi idejig tart majd megoldani mint amennyi ideig az elonyoket elveztuk. (Nagyon remelem ha Ron Paul lesz az uj amerikai elnok, legalabb ezt az igeretet betartja hogy nem fognak kulfoldon tovabb haboruzni, es akkor vegre elkezdhetunk foglalkozni az igazi problemakkal.)

  "a II. vh. alatt bombázta a német városokat(volt amit szó szerint eltörölt a föld színéről és brutálisabb volt mint hirosima!!!!!)."
  Szerintem vesd ossze a civil aldozatok szamat itt, es ott. Ehhez vedd hozza azt hogy volt-e szukseg ezekre a civil aldozatokra? A nemet hadiipar terdrekenyeszeritese es egy jelentektelen varos demonstracios celu porig rombolasa nem osszemerheto.

  "Amit Hitler vagy Sztálin művelt???"
  Ugy erted vessuk ossze pl. hogy mit csinalt Hitler, Sztalin, Bush, Szaddam (stb.)? Az egyetlen kulonbseg szerintem az, hogy Bush-t meg nem tette helyere a tortenelem es nincs az arckepe a vilag nagy agresszorai kozott (Szaddam csak kis agresszor, Bush meg nagy).

  "Az USA a világ fölött próbál gazdaságilag érvényesülni, egy diktatúrának elég ha kihasználhaja a népét és a népnek mutat egy ellenfelet, hogy igen, ez minden bajotok okozója."
  Szerintem se mindegy hogy valaki mondjuk Kubaban diktator (amire mondhatom hogy kit erdekel?), vagy az egesz bolygo feletti, gazdasagi es katonai alapu diktaturara torekszik. ;-)

  "És ilyen szempontból nem mindegy hogy teljesen SZABAD fejlesztőcégek készítenek egy játékot vagy állami kérésre(Americans Armyt lehetne említeni USA részéről de az katona toborzó nem egy konkrét nép ellen irányul)készítenek el egy játékot."
  Szerintem se mindegy hogy egy "szemet agresszor" allam propaganda celokbol keszit egy jatekot vagy egy szabad demokratikus orszag propaganda celokbol ledob 2 atombombat Japanra. (Nyilvan tulzas amit irok, de csak azert tulzok, mert 1 mondattal igy lehet kifejezni a lenyeget: nezzuk meg mit hasonlitunk mihez...)